Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Fürdőtúra tipp! Irány Tiszakécske hazánkban egyedülálló Kneipp-ligete!

2014. 07. 15. 22:13
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Tiszaparti és Kerekdombi - így nevezik a dél-alföldi, a Tisza partján fekvő kis fürdőváros meleg vizes fürdőit.
A tavaly felújítás miatt ki sem nyitott Kerekdombi Termálfürdőt júniusban adták át a fürdőközönségnek. A több, mint 700 milliós modernizálás után a korábbi négy helyett immár nyolc medence vár ránk, melyek élményelemekkel felszereltek, emellett csúszdával ellátott medencét is kialakítottak a legkisebbeknek. A gyógymedencék mellett szaunaház, sókabin és aromakabin várja a vendégeket.
Ám a legnagyobb durranás a hazánkban még nem divatos Kneipp-park, mely a nagy hírű, XIX. századi német természetgyógyász ötleteit használja fel felfrissülésünkre. Sebastian Kneipp szellemisége német földön ma is elevenen él, sokfelé találunk a tiszakécskeihez hasonló taposókat a természet lágy ölén. A wellness fürdőkben gyakorta találkozhatunk un. Kneipp-medencével, melynek 20-30 cm-es vize egyik oldalon jéghideg, a másikon tűzforró, miközben alul kövek borítják. A kerekdombi ligetben az ehhez hasonló lábfürdők mellett száraz sétautak, füves sétatér, és botanikus fűszerpark is található. A különböző járófelülettel kialakított terápiás közlekedő utak a végtagok reflexológiai ingerlésére szolgálnak. Vagyis természetesen mezítláb vehetjük igénybe, rendkívül egészséges!
A Kneipp-liget mellett szabadtéri fitness park is található, amelyben 10 darab különböző gépen, saját testsúllyal végezhetnek gyakorlatokat a friss levegőn.
A helyi termálvíz az ország jellemző hévizei közé tartozik, alkálihidrogén-karbonátos hévíz. Gyulladáscsökkentő hatású, kismedencei gyulladások, nőgyógyászati és urológiai betegségben szenvedők gyógyulásában nyújt kitűnő segítséget.

A megújult fürdő átadásán Kovács Ernő, Tiszakécske polgármester kinyilvánította, hogy két termálfürdőjük okán a fürdőváros gyógyhellyé nyilvánítását fogja kezdeményezni.
Fürdőajánló
Kerekdombi Termálfürdő
Látnivalók a közelben
Kékfestő Műhely
Tiszakécskei Holt-Tisza
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...