Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ahol egy négy tagú család 2330 Ft-ért fürdőzhet! Fürdőkereső

2014. 07. 02. 09:37

Útitárs
Minden héten háromszor rövid leírással mutatjuk be egy-egy fürdőhelyünket. A játék segítségével megismerkedhetünk termálfürdőinkkel, aquaparkjainkkal! Ha szereted a  nyári csobbanást - játssz velünk!

A jellegzetes alföldi települést valószínűleg Hunyadi János fegyverkovácsairól nevezték el. A település másik néveredet-története a török harcok utáni elnéptelenedő korból való. Eszerint, ezen a pusztán vezetett keresztül az az út, melyen az Erdélyen túli részeken tartott szarvasmarhákat hajtották a bécsi vásárokra eladni. Az út mellett egy élelmes kovácsmester házat épített. Amint tudjuk, abban az időben a kovácsok a mesterségük mellett emberek és állatok gyógyításával is foglalkoztak, így érvágást is végeztek, sőt szállást, élelmet is biztosítottak az átutazóknak.

A település fürdőjében feszített víztükrű úszómedence, gyermekmedence és minősített vízű gyógymedence várja a fürdővendégeket. A gyógyvíz  72 Celsius fokkal tör a felszínre, ez kerül aztán hidegvízzel vegyítve a medencékbe. A gyógymedencében hőmérséklete 38 Celsius fok. Magas ásványi-anyag tartalmú (3,0 g/l) nátrium-hidrogénkarbonátos, kloridos, jodidos, fluoridos, szulfidos ásványvíz, jelentős metabórsav és metakovasav tartalommal. Utóbbi teszi a termálvizet sötétbarna színűvé. Különösképpen a mozgásszervi betegségek, valamint nőgyógyászati panaszok esetében hatásos.

A sportolásra vágyók számára hatalmas zöldterület áll rendelkezésre. Strandröplabda pálya és homokos strandfoci pálya várja az aktív kikapcsolódást kedvelő vendégeket. A gyógyfürdő területén büfé, szomszédságában pedig étterem biztosítja, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt.

Kempingje
egy parkerdő szomszédságában várja látogatásunkat. A sátorozók korlátlan, ingyenes fürdőhasználatot élveznek. 50 lakókocsi, 30 sátorhely, 3 szoba (10 férőhellyel, konyha és vizesblokkok) a limit. Nagy tömegre itt nem kell számítani!

Ha még nincs meg, ide kattintva fotókkal adunk segítséget:
FÜRDŐKERESŐ
(a szűrőkre kattintva - ha kiválasztunk egy régiót, vagy fürdőtípust - azonnal frissül a lista!)
A játék Facebook posztjára kattintva lehet tippelni, illetve megadni a helyes választ!
Következő játék péntek délelőtt!
Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem