Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Élményfürdő, törökfürdő egyben - mégis alig ismerik! Ki tudja, hol lehet?

2014. 06. 25. 10:03

Útitárs
Ha szereted a fürdőket - játssz velünk! Minden hétfőn, szerdán és pénteken néhány fotóval, és rövid leírással mutatjuk be egy fürdőhelyünket. A játék segítségével megismerkedhetünk termálfürdőinkkel!

A strandfürdő az 1912-ben telepített Árpád-liget szomszédságában, Illés Dávid tervei alapján épült 1922-ben. A fürdő Élővíz-csatorna melletti fekvése különlegesen szép környezetet biztosít a fürdőzésre. A törökfürdő jellegű fedett fürdőépület 1927-ben épült az egyetlen medence mellé. A terveket Böhm Henrik és Hegedűs Ármin műépítészek készítették. Ez a gőz- és tisztasági fürdő bővült aztán nagyvárosi stranddá.

De nem csak a fürdő környezete szép, hiszen 10 éve itt mindent felújítottak! A fürdő ma nyolc medencével rendelkező modern élményfürdő. Immár egy hatalmas szabadtéri élménymedence foglalja el a strand nagy részét, pezsgőpadokkal, napozó szigettel, pezsgőfürdővel, örvénnyel. Ide érkezik az óriáscsúszda is, a 30 C° fokos medence egy másik része pedig tanmedenceként szolgál, vagyis remek lehetőség, hogy gyermekünk úszni tanuljon!

A kicsiknek természetesen saját medencéjük is van vízi gombával, szökőkúttal, gyerekcsúszdával. A fürdő ráadásul nem kicsi: a 24.000 m2, - aminek több, mint 10 %-a vízfelület -, de van itt homokos strandröplabda, és lábtengó pálya is. Sőt, egy versenysportokra (úszás, vízilabda) is alkalmas szép új, úszómedence lelátóval, melyre télen sátrat is húznak. Ez a medence 10 éve a hajdani termálvizes medencék helyére épült, a gyógyvíz pedig bekerült két kisebb medencébe az úszó- és az élmenymedence közé: pontosan a fürdőház elé.
Ha még nem találtad ki, keresheted a cikkek között is, hiszen nem régiben írtunk róla. Ide kattintva pedig fotókkal adunk segítséget:
FÜRDŐKERESŐ
(a szűrőkre kattintva - ha kiválasztunk egy régiót, vagy fürdőtípust - azonnal frissül a lista!)
A játék Facebook posztjára kattintva lehet tippelni, illetve megadni a helyes választ!
Következő játék péntek délelőtt!
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...