Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Karcsú alak diéta nélkül? Nem lehetetlen!

2014. 05. 08. 10:38

Wellness
Szeretnél a nyárra éhezés nélkül jobb formába lendülni? Cikkünkben összeszedtük azokat a praktikákat, amikkel diéta nélkül tehetsz azért, hogy karcsúbban vágj bele a nyárba!
Változtass étkezési szokásaidon!
A legfontosabb tipp, hogy figyelj oda arra, hogy ne egyél túl sokat! Ezt kétféleképpen tudod elkerülni. Egyfelől csökkentheted az étkezések adagját (inkább egyél többször keveset, mint néhányszor sokat), másfelől figyelj arra, hogy lassan egyél! Ha farkas módjára gyorsan befalod az ebédet, akkor nem kizárt, hogy túleszed magad, ami pedig könnyen vezethet súlygyarapodáshoz. A másik hasznos tanács, ha otthon készíted el az ételeket, amiket fogyasztasz. A házilag készített ételeknél garantált csupán a minőségi és alacsony kalóriatartalmú alapanyag.
Egyél több zöldséget!
A magas rost- és víztartalmú zöldségek és gyümölcsök kevesebb kalóriabevitelt jelentenek. Ezért jó tipp, ha vacsorára salátát készítesz, de figyelj oda arra, hogy ha nem nyersen, hanem főve szeretnéd elfogyasztani őket, akkor ne használj zsiradékot, a dresszinghez pedig válassz kalóriaszegény összetevőket!
Kezd az étkezést levessel!
Ebéd előtt egyél levest! Készíts alacsony nátriumtartalmú levest és spékeled meg egy kis friss zöldséggel! A leves csökkenti az étvágyat, így máris kevesebbet fogsz tudni enni a főfogásból. Kerüld a krémleveseket, ezeknek ugyanis zömében elég maga a kalóriatartalma!
Egyél több teljes kiőrlésű ételt!
A teljes kiőrlésű termékek, mint a barna rizs, az árpa, a zab vagy a hajdina kevés kalóriát tartalmaznak, mégis segítenek, hogy eltelítődj, sőt ezek még a koleszterinszintedet is javítják!
Egyél paradicsomszószt!
Amikor tésztát készítesz, akkor válassz paradicsom alapú szószókat! Ezek ugyanis jóval alacsonyabb kalóriatartalmúak, mint a krémalapú szószok. Ennek ellenére azért, ahogy minden étkezésnél, itt is érdemes odafigyelni a mennyiségre!
Figyelj oda arra, hogy mit iszol!
Kerüld a cukros üdítőket, igyál inkább vizet vagy teát! Különösen jó választás a zöld tea, ami tanulmányok szerint átmenetileg fokozza a kalóriaégetést. Ezen kívül fontos, hogy limitáld az alkoholt, ami szintén magas kalóriatartalmú.
Mozogj!
Mozogj minden nap minimum 30 percet! Ha nem szereted a megerőltető alakformáló tornákat, akkor se keseredj el, sétálj vagy végezd el a ház körüli teendőket (pl. fűnyírás, kertészkedés, takarítás) vagy menj el futni!
Aludj többet!
Ha naponta kevesebb, mint hét órát alszol, akkor érdemes úgy átszervezni a napodat, hogy beleférjen egy kicsivel több alvás. Kutatási eredmények szerint ugyanis éhségérzetünk megnövekedhet, ha keveset alszunk. Egy másik megfigyelés szerint, ha a tétlenséggel töltött órákat alvással helyettesítjük, akkor azzal akár a bevitt kalóriát is csökkenthetjük. Ez persze nem mindenekfelett álló tudományos érv, nyilván, ha az ébren töltött időt tv előtti nassolással töltjük alvás helyett, az ilyen szempontból extra kalóriabevitelt jelent.
Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...