Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

A hírnév szárnyán - bemutatjuk az ország legjobb szaunamesterét

2014. 04. 28. 15:14

Fürdőzés
Végh Sándor, a Szauna Szeánsz Oscar friss győztese a hétvégén Mátraházán is tarolt. Szombaton, a Hotel Ózon****superoir-ban rendezték ugyanis a SzaunaClub második rendezvénysorozatának utolsó előtti állomását. Döntő május 17-én a Tamási fürdőben!

A mátraházi szálloda Mountain Sap Wellness Oázisában még a szaunából is csodálatos panoráma tárult a résztvevők elé. Szinte lábaik előtt terültek el a Mátra bércei.

Végh Sanyi - ahogyan a szakmában a legtöbben - nem főállású szaunamesterként dolgozik. Felszolgáló a debreceni Aquaticum Wellness Hotelben. A szaunamesterkedés csak hobbi, szerelem. Csak három és fél éve kezdett szaunázni, mikor későbbi felesége, Végh Tímea már javában pörgette a törölközőt. Vele beszélgettünk megismerkedésükről, férje szaunamesteri pályakezdéséről.

Érdekes, hogy Sanyi korábban sosem szaunázott, de rögtön első alkalommal sikerült megszerettetnünk vele ezt a forró mulatságot. Néhány hónapig csendesen üldögélt a programokon, majd egyszer csak megkérdezte, kipróbálhatja-e. Nem gondoltam volna, hogy azonnal megtart egy komplett felöntést, előzetes gyakorlás, bármiféle tapasztalat nélkül - mesél a kezdetekről Timi, aki már évek óta nagy névnek számít a hazai szaunamesterek körében. Férje azonban egészen a múlt évig amatőrként - azaz nem szakképzett mesterként, mondjuk úgy: műkedvelőként - dolgozott a szaunában. Tavaly azonban megnyerte a SzaunaClub első bajnokságának amatőr kategóriáját, amit jogosan vehetett megerősítésként.

Sanyi csendes, visszahúzódó személyiség, mondhatni feleslegesen nem jártatja a száját. Első igazi versenyélménye a SzaunaClub rendezvényén, Egerszalókon volt, 2012-ben. Néhány hónap alatt aztán olyan gyorsan fejlődött (még mindig magától), hogy meg is nyerte az I. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság amatőr kategóriáját. 2013 nyarán döntött úgy, hogy itt nem áll meg, szeretne profi kategóriába tartozni. Elvégezte a SzaunaClub szaunamester tanfolyamát, és máris III. helyezést ért el a Sauna WM Hungary őszi versenyén, a legprofibbak között. Ezután következett a Szauna Szeánsz Oscar versenysorozata, melynek rögtön a döntőjébe jutott, és most áptilisban meg is nyerte azt - meséli a férje sikereire büszke ara, aki maga is számos sikeres versenyen van túl.

Az elmúlt két évben rengeteget fejlődött a kommunikációja, egyre nyitottabb az emberek felé. A legyezési technikája pedig utánozhatatlan, nincs még egy ember az országban, aki 15 percen keresztül fenn tudná tartani a szaunaorgazmus élményét.


Hétről-hétre új arcát mutatja, mindig valami újításon töri a fejét. Új ventillációs technikákkal kísérletezik, vagy éppen az aktuális versenyprogramját kísérő zenét, vagy fénytechnikát alakítja.

Mindamellett azonban egyszerű és letisztult a munkája. Noha nagyon szerény, mégsem a kellékek válnak főszereplővé szaunashowjában. Mikor dicsérik, csak csendesen mosolyog... Nálunk én vagyok a nagyszájú, ő pedig aki a csendes, mélyen búvó erőt képviseli - mondja Végh Timi az ország ma méltán legnagyobb hírnevet szerzett szaunamesteréről.

Termálfürdő.net
 
Fürdőajánló
Aquaticum Debrecen
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...