Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Fáj a hátad? Fordulj a sámánhoz!

2014. 04. 18. 12:03

Wellness
Manapság talán furcsa lehet egy ilyen felhívást olvasni, különösen az interneten. Azonban nem viccről, valós terápiáról van szó, melyet a legexkluzívabb szállodákban érhetünk el.
A legújabb és legexkluzívabb spa-trendekkel foglalkozó portálok újabb őrületről számoltak be. A különleges terápiák az ősi hiedelmekre építenek, főszereplői egyes esetekben olyan misztikus alakok, mint a sámánok vagy az indiánok. A módszer nem kifejezetten pénztárcabarát, ráadásul első hallásra kétségkívül furcsának tűnik. De miről is szólnak ezek a kezelések?
Mi a terápiák alapelve?
Manapság nagy trend a wellness világában az ősi kultúrák tradicionális hiedelmeinek és a korunkban egyre népszerűbbé váló alternatív gyógymódoknak az ötvözése. Az ilyen jellegű terápiák alapvetően arra az elvre épülnek, miszerint az egészséges testhez az egészséges lelken át vezet az út. Ezek azok az elméletek, amelyek összefüggésbe hozzák például a májproblémákat a páciensben felhalmozódott, kezeletlen haraggal vagy a hát- vagy nyakfájdalmakat a sok stresszel.
Ahogy minden kezelésnél, ezeknél az ősi kultúrákra épülő terápiáknál is, az első lépés az alapprobléma meghatározása. Ahogy számos alternatív módszer esetén, a gyógyítás alapja itt is az a párbeszéd, ami a páciens gyengélkedő testrésze és a gyógyító között zajlik.
Hogy ezek a misztikus elemek mennyire válnak hangsúlyossá, az már csak a módszer kidolgozóinak fantáziájától függ. Az egyik luxusszálloda honlapján például találtunk olyan kezelési módszert, ahol a gyógyító szerepében egy sámán áll, aki a páciens csakráit és auráját vizsgálja. Az aurák és csakrák elemzése után a sámán szisztematikusan megtisztítja és erősíti az egyes területeket és megkezdődhet a belső gyógyulás folyamata.
Lehetnek hatékonyak ezek a terápiák?
Tény, hogy a fenti terápia elsőre inkább nevetségesnek hathat, különösen, ha egy olyan speciális kezelésről beszélünk, melynek során a sámán egy speciális rituálét végez. Az ekkor használt kristályoktól, tollaktól vagy az univerzum gyógyító energiájától nyilvánvalóan nem várhatunk megváltást. Azonban nem minden az ősi hiedelemvilágra épülő terápia ilyen, más kezelések például tisztító csomagot alkalmaznak. Ekkor olyan természetes hatóanyagokat használnak, mint például a tömjén, a zsálya, az eukaliptusz vagy a csillagánizs.
Ezek pedig valóban ismertek gyógyító hatásukról, a zsálya például jó gyulladás- és izzadáscsökkentő, ajánlják fogínygyulladás, száj- és garatnyálkahártya-gyulladás ellen, légzőszervi megbetegedésekre vagy emésztési zavarokra is. Az eukaliptusz antiszeptikus, nyákoldó és hűsítő hatású, kiváló köptető, görcsoldó. Ajánlják többek között légúti megbetegedések esetén inhalálásra, sebkezelésre, fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre is. A csillagánizs pedig kiválóan erősíti az immunrendszert. Más kezelésekhez akár két órás köves masszázs is jár, ami különösen hatékony a hátfájás kezelésében.
Termálfürdő.net


 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...