Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Spártai kiképzés Gyopárosfürdőn

2014. 04. 14. 14:39

Fürdőzés
A legnagyobb múltra visszatekintő hazai szaunamester-verseny, a Szauna Szeánsz Oscar döntőjét rendezték a hétvégén Gyopárosfürdőn. Nem hiába tartjuk ma Debrecent a hazai szaunakultúra talán legfontosabb helyének: a negyedik éve megrendezett szauna showt egy debreceni mester, Végh Sándor nyerte meg.
Végh Sanyi jeges programját már tavaly májusban, a másik szaunafesztivál, a SzaunaClub versenyének döntőjén megtapasztaltam. Valóban orgazmikus-hidegrázós élmény. A jeges program egyébként a szaunaprogramok egyik legintenzívebb fajtája. Persze attól függ ki hogyan csinálja. Sándor a kíméletlenség híve, nem véletlenül használta korábban a Spártai elnevezést programjára. 
Egy lájtosabb jeges programnál a szaunamester csak a vendégek között oszt jégkockákat, hogy testünket kenegetve forró és jéghideg játékával extrém élménynek tegyük ki magunkat. Persze a mellettünk ülők hátát is illik ilyenkor lejegelni. Ez már önmagában különleges élmény. Ám a spártai kiképzésen a szaunakövekre is kerül belőle. Ekkor forrósodik csak fel a hangulat!
A normál, vizes felöntéshez képest ugyanis szilárd halmazállapotú anyag kerül a forró szaunakövekre, így a gőzképződés folyamatossá tehető. A 80-90 C°fokon pedig néhány százalékkal nagyobb páratartalom is hatalmas megpróbáltatás.
Sándor másik versenyprogramján a szaunakedvelőknek mézes-mentolos bőrápolásban lehett részük. Érdekesség, hogy a versenysorozat döntőjének harmadik helyét a nyertes felesége, Végh Tímea szerezte meg. Ő már régóta nagy névnek számít a szakmában. A második az egerszalóki Barát Péter lett.
1. Végh Sándor  Hotel Lycium****, Debrecen
2. Baráth Péter Saliris Resort Spa****
3.
Végh Tímea
Aquaticum Debrecen Mediterrán Élményfürdő
4.
Belley Attila
Miskolctapolcai Barlangfürdő****
5.
Zelenák János
Szentendrei  Vizesnyolcas
6.
Fáskerti Rita
Magyarhertelend Termálfürdő
7.
Kecskés István
Kecskeméti Fürdő
8.
Rozek László
Gyulai Várfürdő
9.
Rostás Zoltán
Gyopárosi Gyógy- Park és Élményfürdő
Aki nem tudja mi is az a szaunaprogram (szauna szeánsznak vagy szauna shownak is mondjuk), először is ajánljuk figyelmébe A törölközőpörgető - ki az a szaunamester? című cikket.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Sárvári akciós ajánlatok

Merítsen erőt a természetből, a tavasz kirobbanó frissességéből Sárváron, ahol testközelben tapasztalhatja meg a természet energiáit. Az Ensana Thermal Sárvár ajánlatait most 15%-os SZÉP kártya kedvezménnyel foglalhatja le.Megnézem