Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Wellness becsomagolva - ki nevezheti magát wellness hotelnek?

2014. 04. 14. 13:55

Hotelvilág
Nem titok, hogy a szállodák wellness csomagjaikat a haszonmaximalizálás jegyében dolgozzák ki nekünk. Ha egy hosszúhétvégén nem csupán a koszt-kvártéjt fizettetik meg velünk, de egyúttal értékesíteni tudnak egy szépségápolási szolgáltatást, egy masszázst, vagy valamilyen más wellness, esetleg gyógykezelést, az jelentősen növeli az egy éjszakára jutó bevételüket.
A wellness szállodák extra szolgáltatásai - melyeket a szállás, az ellátás, a wellness részleg használatán túl nyújtanak - a marketing elmélete szerint sikeresebben eladhatóak egyetlen nagy élmény ígéreteként. A boldogság ígéreteként, amit az adott hétvége nyújthat nekünk. Bár a szállodába érkezve is könnyen megjöhet a kedvünk egy kis kényeztetésre, vendéglátóink - ha ügyesek - már megérkezésünk előtt lestipi-stopizzák azt a tíz-húszezer forintos költőpénzt, melyet egy átlagos wellness hétvégére érkező hazánkfia plusz költőpénzként szán egy wellness kiruccanásra.
Ám a wellness fogalma igen sok mindent jelenthet, és mára igen elkoptatottá vált. Ugyanis a mai napig nem levédett márkanévként kezeljük. Ez a turisztikai szakma egésze szerint jelentős probléma, mely akár a fogyasztó megtévesztésével is járhat. Wellness hotelnek nevezheti magát az a szálláshely is, ahol csak egy jacuzzi biztosítja a fürdőzést. A visszásságok miatt igyekeznek manapság a magukat feljebb pozicionáló, négycsillagos szálláshelyek a wellnest a 'spa' jelszavával felváltani.
A wellness csomagok között is találhatunk olyat, mely csupán egy wellcome drinket, meg mondjuk egy masszázst kínál a wellness részleg igénybevétele mellett, míg az ügyesebben marketingelő hotelek komplexebb csomagajánlatokkal, a nagy élmény ígéretével csábítanak. Náluk olyan különlegesebb wellness kezelések is a hétvége "kötelező" elemei lehetnek, mint egy ajurvédikus kezelés, egy távolkeleti masszázs, vagy egy oxigén terápia. A lehetőségek tárháza végtelen. Gyógyterápiákat, életvezetési, vagy éppen táplálkozási tanácsadást is "becsomagolhatnak" nekünk. A legtöbb szállodának még bőven van ebben fejlődési lehetősége. Az ideális pedig az lenne, ha minél változatosabb szolgáltatásokat: kulturális, gasztronómiai, aktív programokat is gyakrabban társítanának a csomagba.
Hradszki Róbert, Termálfürdő.net szerkesztő
A fotók az első hazai holisztikus szállodát, a bükfürdői Hotel Caramell****-t mutatják be, melyet példás marketing kommunikációja tett ismertté
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...