Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Valójában mit tehetünk a narancsbőr ellen?

2014. 04. 09. 15:21

Fürdőzés
 Sok nő panaszkodik arra, hogy narancsbőrös a combja a feneke vagy a hasa. Bár ez szakértők szerint nem nevezhető rendellenességnek, mégis sokan kérdezik, mit tehetnek azért, hogy minél kevésbé lehessen észrevenni ezeket az apró gödröcskéket. Cikkünkben összegyűjtöttünk egy-két praktikát, amik segítenek elrejteni a celluliot.
A legfontosabb, amit tehetünk: váltsunk életmódot!
Bár számos wellness-kezelés kecsegtet a cellulit teljes mértékű eltüntetésének ígéretével, a leghatékonyabb módja a gödröcskék csökkentésének egyértelműen az életmódváltás. Fontos azt is már az elején leszögeznünk, a narancsbőrt sokféle praktikával csökkenthetjük, de szakértők szerint nincs olyan kezelés, ami végleg eltüntetné a cellulitot.
Mozogjon minél többet!
A mozgás két szempontból is hasznos a narancsbőrrel szemben, egyfelől növeli a véráramlást, másfelől, ha erős izmok vannak a csomós terület alatt, bőrünk sokkal simábbnak fog hatni. Ez az egyik leghatékonyabb módja a cellulit csökkentésének, azonban ha minden eszközt be szeretne vetni, ne csak mozogjon, hanem végezzen alakformáló gyakorlatokat és váltson egészséges étrendre!
De mit is jelent az egészséges étrend?
Szakértők szerint a nyers élelmiszerek fogyasztása sokat segít a narancsbőr elleni harcban. Különösen fontos a magas rosttartalmú ételek, mint a teljes kiőrlésű gabona, zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, amiknek a kalóriatartalma is alacsony. Kerüljük azokat az élelmiszereket, amik egyszerű vagy finomított szénhidrátot tartalmaznak, mint a kenyér, édességek és üdítők, amik ráadásul még magas kalóriatartalmúak is! Ezek ugyanis zsír kialakulásához vezetnek, amik elsősorban a cellulitos területekre rakódnak le.
Szabaduljon meg néhány felesleges kilótól!
Bár a narancsbőr nem tesz különbséget vékony és teltebb idomok között, mindenféle alkatú nőknél előfordulhat, ha van rajtunk egy kis súlyfelesleg, akkor a cellulit is feltűnőbb. Ezért már az is csökkentheti a gödröcskéket, ha megszabadulunk néhány felesleges kilótól. A legjobb, ha lassú fogyásba kezdünk és ügyelünk arra, hogy ne szedjük vissza a leadott kilókat. A jojó effektus hat ugyanis leginkább a cellulitra. Ugyanez a helyzet akkor is, ha egyszerre hirtelen több kilótól szabadulunk meg, ekkor szintén erőteljesebben jelentkezhet a narancsbőr. Ilyenkor érdemes szakértőkkel konzultálni és egyéb kezelési módokkal kiegészíteni az étrend- és életmódváltást.
Hagyjon fel a dohányzással!
A narancsbőr oka elsősorban a nem megfelelő vérellátás, emiatt a dohányzás kifejezetten elősegíti a cellulit megjelenését és egyre intenzívebb megjelenését. Ezért, ha komolyan zavar bennünket a narancsbőr, akkor mindenképpen érdemes leszoknunk a dohányzásról!
Milyen eszközöket vethetek be otthon a narancsbőr csökkentésére?
Bár a narancsbőr elleni harcban elsősorban az életmód és étrend változtatása, valamint a mozgás jelenti a kulcsot, ha ezek önmagukban nem hozzák meg a kívánt eredményt, mellettük kipróbálhatja a kifejezetten cellulit ellen készült termékeket és eszközöket is.
Masszírozza a kényes területeket!
Ahogy a fentiekben láthattuk, a narancsbőr a nem megfelelő vérellátásra vezethető vissza, ezért ha növeljük a sejtek közötti vérellátást, akkor azzal csökkenthetjük a cellulit láthatóságát is. A problémás területek napi szintű masszírozása nagyon hatékony megoldás. Próbálja ki a zuhany alatt a kifejezetten erre a célra vásárolható masszázs-eszközöket vagy zuhany után egy egyszerű hidratáló krémmel masszírozza át az érintett területeket!
Tesztelje a kifejezetten erre a célra készült termékeket!
A kifejezetten erre a célra készült krémek egy időre szintén csökkenthetik a gödröcskék láthatóságát. A koffein tartalmú termékek például kifejezetten hatékonyak lehetnek, ezek ugyanis feszesítik a bőrt. Emellett hatékony módszer lehet a retinol tartalmú készítmények alkalmazása. Bár ez sem csodaszer, a narancsbőrt nem fogja teljesen eltüntetni, de javíthatja a bőr textúráját. Ahhoz azonban, hogy ezek a krémek kifejtsék hatásukat minimum hat hónapig kell használnunk őket és olyan terméket kell választanunk, amiben legalább 0,3% retinol található!
A tünetek elfedésére hasznos lehet az önbarnító krémek alkalmazása. Bár ez a tünetek csökkentésében nem segít, tény, hogy a világos bőrön sokkal feltűnőbb lehet a narancsbőr.
Próbálja ki a kompressziós harisnyát!
A kompressziós harisnya segít megelőzni a narancsbőrt azáltal, hogy a felesleges víz tárolását megakadályozza, így simább lesz a bőrünk.
Milyen kezeléseket kínálnak a wellness-központok a narancsbőr csökkentésére?
Kifejezetten a narancsbőr visszaszorítására alkalmas spa kezelések szintén hatékonyak lehetnek. Bár azt hozzá kell tennünk, hogy életmódváltás és egészséges étrend nélkül ezek a kezelések nem hoznak tartós eredményt.
Ár-érték arányt tekintve érdemes lehet kipróbálni a testpakolást, ami viszonylag pénztárcabarát. Ennél drágább, de célzottabb kezelés a lipomasszázs, ami egyfajta vákuumhatásra épülő kezelés.
Szintén drága, de megfigyelések szerint akár hat hónapig is tartó simább bőrt eredményez a lézeres kezelés, ami kívülről felmelegíti a bőrt, majd masszíroz és szívó hatásokkal éri el a kívánt eredményt.
webmd.com nyomán
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Sárvári akciós ajánlatok

Merítsen erőt a természetből, a tavasz kirobbanó frissességéből Sárváron, ahol testközelben tapasztalhatja meg a természet energiáit. Az Ensana Thermal Sárvár ajánlatait most 15%-os SZÉP kártya kedvezménnyel foglalhatja le.Megnézem