Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Medical wellness szálloda épül Mórahalmon

2014. 04. 09. 11:22

Hotelvilág
Medical wellness szálloda épül Mórahalmon. A háromcsillagos szállodában 28 szoba és 57 férőhely lesz - mondta el a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón a projektcég, a Móra-Art Kft. ügyvezetője.
Berta Zsolt kifejtette: a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő közvetlen szomszédságában épülő Elixír Medical Wellness Hotel az egészségturisztikai szolgáltatásokra fókuszál majd, félúton a gyógy- és a wellness szállodák között. Jelenleg a térségben egyedülálló szolgáltatás valósul meg.
A projekt összköltsége 709 millió 700 ezer forint, melynek 70 százaléka uniós támogatás. A fennmaradó összeget a projektcég biztosítja önerőként. A beruházás a mai napon megkezdődött és a tervek szerint 2015 januárjában megnyitja kapuit az új hotel.
A fejlesztés a gyógyfürdő és a Colosseum Hotel közé ékelődött régi polgármesteri hivatal épületének felújításával, rekonstrukciójával kezdődik. Emellett az ehhez kapcsolódó kezelő- és kiszolgálóhelyiségek, valamint egészségügyi szolgáltatások helyszíneinek kialakítása is megvalósul.
A hotel az akadálymentes szobák mellett saját orvosi rendelőkkel, kezelőhelyiségekkel és terápiás medencével rendelkezik majd. Kínálatukba a szomszédos gyógyfürdő szolgáltatásait szeretnék beépíteni, de a kezeléseket nem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott formában lehet majd igénybe venni.
A mozgásterápiás szolgáltatások közül kiemelkedő jelentőségű a Dévény-módszer. Segítségével nem csak az idős betegek kezelését célozzák, hanem a gyermekek fejlesztésében is hatékony programot tudnak kínálni - tette hozzá. A projekt keretében megépülő szálloda képes versenyképes áron magas minőségi szolgáltatások mellett egészségügyi terápiás szolgáltatásokat nyújtani, ami biztosítja a 4-5 napos vagy az azt meghaladó tartózkodási időt.
Nógrádi Zoltán (Fidesz), Mórahalom polgármestere a beruházás kapcsán az MTI-nek elmondta: jelenleg mintegy 1000 szálláshellyel rendelkezik a település, melynek kihasználtsága a nyári időszakban szinte folyamatos. A helyi magánszállásoktól kezdve a négycsillagos Colosseum Hotel szolgáltatásáig a teljes árspektrumot lefedi a kínálat. Az átlagos tartózkodási idő a városban 2-3 éjszaka, amit 5-6-ra szeretnének bővíteni. A település éves turisztikai bevétele megközelíti az 1 milliárd forintot.
Turizmus.com
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Sárvári akciós ajánlatok

Merítsen erőt a természetből, a tavasz kirobbanó frissességéből Sárváron, ahol testközelben tapasztalhatja meg a természet energiáit. Az Ensana Thermal Sárvár ajánlatait most 15%-os SZÉP kártya kedvezménnyel foglalhatja le.Megnézem