Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Készítsünk saját arckrémet - eperből, avokádóból, zöld teából

2014. 03. 18. 16:19

Wellness
Eper, olívaolaj, zöld tea. Mindegyikről tudjuk, hogy fogyasztásuk segít egészségünk megőrzésében. De azt tudta, hogy ezek akár saját készítésű arckrémek alapanyai is lehetnek?
Gránátalma
A gránátalmában levő magok tele vannak olyan, a fiatalság megőrzésében fontos szerepet játszó összetevőkkel, mint az antioxidánsok vagy a C-vitamin.
Készítsen a gyümölcsből egyedi bőrradírt és varázsolja puhává és simává bőrét! Tegyen a turmixgépbe 2 evőkanál gránátalma magot és egy csésze zabpelyhet! Turmixolja össze az összetevőket, majd az így elkészült alaphoz keverjen 2 evőkanál mézet és két evőkanál írót! A krémet hagyja hatni néhány percig, majd öblítse le!
Eper
Az eper tele van C-vitaminnal, ami természetes öregedésgátló. Ha sok epret eszünk, az már sokat segít fiatalságunk megőrzésében, de megduplázhatja a hatást, ha kipróbálja az eperből készült arcmaszkot!
Turmixoljon össze egy csésze fagyasztott vagy friss epret (akár erdei gyümölcsök keverékét is használhatja, hiszen mind kiváló antioxidáns forrás), majd adjon hozzá egy csésze natúr joghurtot és két evőkanál mézet!
Méz
A fenti recepteknek fontos alapanyaga a méz, ami már önmagában is kiváló hidratátó. Jót tesz például, ha bőrünk száraz és repedezett, sőt még feszessé és simává is teszi arcunkat.
Melegítse fel a mézet alacsony hőfokra! Mielőtt az arcára keni az olvasztott mézet, ellenőrizze a hőfokot! A maszkot hagyja hatni 15 percig, majd öblítse le először meleg, majd hideg vízzel!
Joghurt
A joghurt, azon kívül, hogy nagyon finom, bőrünkre is jótékonyan hat is, tisztítja és simává varázsolja azt. A joghurt tejsavat tartalmaz, ezért nagyon jó kémiai hámlasztó, ezen kívül segít eltüntetni a bőrünkön található világos foltokat, elszíneződéseket és apró ráncokat.
Keverjen össze egy pohár görög joghurtot 2-3 csepp mandula- vagy olívaolajjal és egy evőkanál mézzel! A krémet hagyja hatni 20-30 percig, aztán öblítse le!
Olívabogyó magja
Az olívabogyóban található kis magok csodát tehetnek arcbőrünkkel, ha szemcsés hámlasztóként használjuk, ugyanis segít eltávolítani a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket.
Egyszerűen csak őrölje le a magvakat, majd használja arcradírként úgy, ahogy egyéb hámlasztó termékekkel is teszi!
Zöld tea
A zöld tea tele van gyulladáscsökkentővel és tanninokkal, amik segítenek megnyugtatni a duzzadt bőrt. Ezen kívül a zöld tea szintén gazdag antioxidánsokban, úgyhogy nemcsak a problémás bőrre, de az öregedés ellen is kiváló gyógyírt jelenthet.
A nedves teafiltert tegye be a hűtőbe, hűtse le, majd tegye a szemére és hagyja hatni 10-15 percig!
Olívaolaj
Az olívaolaj szintén bővelkedik antioxidánsokban és szintén jó gyulladáscsökkentő. Ráadásul a szabadgyökök által okozott károkat is semlegesíti és a ráncosodás folyamatát is lelassítja.
Vigye fel az olajat közvetlenül a bőrére, majd valamilyen ruhaanyaggal dörzsölje át testfelületét, míg úgy nem érzi, hogy az simává nem vált, majd öblítse le!
Avokádó
Az avokádóban sok a szívbarát telítetlen zsírsav, a B-vitamin és a kálium, ami szintén hidratálja a bőrt.
Készítsen különleges maszkot belőle! Keverje össze az avokádót, egy tojást, két evőkanál zabpelyhet és egy teáskanál citromlevet! A maszkot kenje az arcára, és hagyja hatni 15-20 percig, majd meleg vízzel öblítse le! Ha igazán puha bőrt szeretne, hetente kétszer használja a különleges hidratáló szérumot!
A health.com nyomán
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...