Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Vajon hogyan fogok mutatni fürdőruhában? Tavaszi fogyókúra-kalauz

2010. 00. 00. 00:00
Szerző: Hradszki Róbert  Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A téli lustulást követően rövidesen eszünkbe kell jusson: Vajon hogyan fogok mutatni fürdőruhában? Egy kis diétával és testmozgással még sok minden helyrehozható!
Alapvető tévedés azonban, ha kizárólag a fogyókúrában bízunk. A diétázás, a fogyókúra természetes kiegészítője ugyanis a testmozgás és a sport. És persze sokkal jobb, ha rendszeressé tudjuk tenni. Semmiképp sem az az egészséges, ha nagyritkán, lelkiismeretünktől megszólítva halálra fárasztjuk magunkat. Sportolásra nem csak egészségünk, fittségünk megőrzése miatt van szükség, de izmaink tónusát, szilárdságát is csak így tarthatjuk meg. A fogyókúra nem elég ehhez. Leginkább a futást és különféle tornákat szokták összekötni vele, hiszen ezekkel égethetjük el a legtöbb kalóriát. De bármit csinálhatunk, lényeg, hogy örömünket leljünk benne és mozgassuk meg izmainkat.
A józan paraszti ész azt mondatná: azzal is fogyhatunk, ha ugyanúgy étkezünk, ahogy korábban, csupán mindenből kevesebbet eszünk. Nos, ez működhet is, bár nem mindenkinél. A különféle fogyókúra trendek valószínűleg éppen ezért csapnak újabb és újabb hullámokat. A hetvenes években a fogyni vágyók még csupán azt figyelgethették: hány kalóriát fogyasztanak - bár Kaliforniában akkor már elindult a csíraőrület. Ma már nálunk is újabbnál újabb fogyókúra divatok váltják egymást. Trendek váltják egymást, akár a divatban. Manapság a lúgosításról hallani mindenhonnan.
Nem tévedhetünk nagyot, ha azt mondjuk: korunk majd minden fogyókúratrendje a keleti parton született, a fitness, a wellness és az ezo-bio-öko hazájában. Bár a rossznyelvek szerint nem szabadna hinni azoknak a technikáknak, melyek abból az országból indultak világhódító útjukra, ahol a legtöbb kórosan elhízott ember él.
De nézzük inkább, milyen fogyókúrás módszerek vannak a placcon:
Norbi és az Update
Vajon hogyan fogok mutatni fürdőruhában? Tavaszi fogyókúra-kalauz
Nekünk magyaroknak mindenekelőtt Norbi kell hogy eszünkbe jusson, aki ugyan nem egy amerikai módszert adaptált, a fitnessikon stílusában nagyon is amerikainak hat. Ettől sokan idegenkednek, mások rajonganak érte. Tény, hogy mindenkinek van róla véleménye. Az mindenesetre biztos, hogy az Update módszer nem hozott volna milliókat a konyhára - ha nem lenne hatásos. A lényege röviden: Norbi az ételeket három csoportba osztja. Az 1-es kóddal jelölt ételek reggeltől lefekvésig fogyaszthatóak. Ide tartozik például a csirkepörkölt, a hagymás rostélyos vagy a tejfölös karalábéleves. A 2-es jelölésűek - például a teljes kiőrlésű lisztből készült péksütemények - amit Norbi annyira nem szeret -, vagy a francia saláta és a székelykáposzta: csak délután három óráig fogyaszthatóak. A 3-as kóddal jelölt ételeket pedig már déli tizenkét óra után is tilos fogyasztani. Ilyen a csoki, a sütemények és a rántott hús. Bár ezt a kategóriát Norbi különösen veszélyesnek ítéli pocakunkra nézve - és dicséretesnek tartja, ha teljesen lemondunk róluk.
Béres Alexandra programja
Vajon hogyan fogok mutatni fürdőruhában? Tavaszi fogyókúra-kalauz
Az elmélet pandanja - ugye kitalálták - Béres Alexandra. Fitness világbajnokként szinte egyenes út vezetett a fogyókúra bizniszbe. Bár a Nagy fogyás eredményhirdetésén, Béres Alexandra örülhetett, ez is kevés volt hozzá, hogy Norbi nimbuszán túltegyen. Nem lehet véletlen, hogy Norbit csak per Norbi emlegetjük. Belőle nincs még egy...
Béres Alexandra Súlykontroll Indexének (SKI) alapja az élelmiszerek glikémiás indexe, (energia-, szénhidrát- és zsiradéktartalma). Az étkek ezek alapján lettek besorolva egytől százig. A Béres Alexandra Súlykontroll Program tehát némileg tudományosabb alapon közelíti meg a témát mint az Update, ami közös bennük: mindkettővel úgy fogyhatunk, hogy nem kell éheznünk.
Sorozatunk további részei:
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem