Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Jógával a jobb szexért

2014. 02. 17. 11:37

Wellness
Ma már sok helyen olvashatunk arról, hogy a jó szex titka, ha alapvetően nemcsak mint testi együttlétre tekintünk az aktusra, hanem a lelkünkre is odafigyelünk. Gyakran előfordul például, hogy ha nem tudjuk agyunkat kikapcsolni, akkor az hatással lehet a szexuális élményünkre is. Különösen igaz ez hosszabb kapcsolatokban nőknél. Mi segíthet? Íme, néhány jógagyakorlat, ami szakértők szerint egyenes úton vezet el a jobb szexhez.
Kutatások szerint azok a nők, akik nem tudnak lazítani és megfelelően összpontosítani a jó szex-élményre, azok ritkábban hajlandók ágyba bújni kedvesükkel. A jóga nemcsak, hogy segít levezetni a stresszt, de ellazítja a testet, sőt remek meditációs és relaxációs technikákat nyújt, ami jót tesz szexuális életünkkel is. A titok alapvetően annyi, hogy a gyakorlatok által kicsit jobban megismerhetjük testünket és kontrollálhatjuk elménket. Ha pedig nem állandóan mindennapi problémáinkon jár az eszünk, akkor az már önmagában jobb szexuális élményhez vezet.
Íme, néhány hasznos pozíció képekkel illusztrálva!
Adho Mukha Svanasana
Ez az egyik legegyszerűbb jóga pozíció, ami segíti az elme működését, kitűnő ébresztő az egész testnek, sőt még a stresszt is elűzi. Ha arra nem is tudjuk rávenni párunkat, hogy együtt csinálja velünk ezt a gyakorlatot, ha előtte lazítunk, az biztosan hatással lesz rá!
Upavistha Konasana
Szeretne javítani a libidóján? Akkor ez az Ön jóga pozíciója! Ez a pozíció ugyanis növeli a véráramlást deréktájon, ami egyfelől azért jó, mert alapvetően igaz, hogy minél több vér áramlik keresztül rajtunk, annál könnyebben lazulunk el és szabadulunk meg a stressztől, azaz hatására sokkal jobban érezzük magunkat. Ráadásul ez a gyakorlat energiát és vitalitást ad, sőt tanulmányok szerint a derék környéki véráramlás növelheti a szexuális vágyat is.
Utthan Pristhasana (Gyík póz)
Ez a póz nagyszerű módja annak, hogy ellazítsa elméjét. Amikor úgy érzi, hogy agya sebesen pörög és nem tud kikapcsolni, akkor próbálja ki a gyík pozíciót néhány percig! Ahogy minden jóga pozíciónál, itt is nagyon fontos, hogy ügyeljen a légzésére! Vegyen mély levegőt az orrán keresztül és számoljon ötig, majd lassan engedje ki a száján át a levegőt! Ez a pozíció növeli az állóképességet és a rugalmasságot, így jótékonyan hathat szexuális életünkre is.
Balasana (Csecsemő póz)
Ne gondolkozzon, csak a testére koncentráljon! Ahhoz, hogy a gyermek pózt felvegye, térdeljen le kissé szétnyitott lábakkal, hajtsa a fejét a szőnyegre vagy a földre, a kezeit pedig nyújtsa ki maga elé! Lazítson! Ha nem tudja ellazítani elméjét és egyfolytában azon jár az esze, hogy mi mindent kell még aznap csinálnia, ne csodálkozzon azon sem, ha nem tud a szexre koncentrálni! Ez a pozíció nagyon jó arra, hogy ellazítsa és megtanítsa arra, hogy kontrollálja elméjét.
Supta Baddha Konasana (Istennő póz)
Az istennő pozíció szintén egy kezdő gyakorlat. Elsősorban a menopausa és a PMS tüneteinek csökkentésére alkalmas, ami szintén oka lehet annak, ha egy nőnek kissé lankad szexuális érdeklődése. Ez a póz segít abban, hogy kényelmesebben érezze magát bizonytalan helyzetekben és hihetetlen szexuális élményhez vezethet.
Garudasana (Sas póz)
Gyakorolja néhányszor ezt a pozíciót, majd mutassa be a férje előtt! A gyakorlat lényege, hogy fonja át egyik lábát a másikon, aminek hatására a vér eljut a méhnyakhoz. Bár ez nem kezdő jógázóknak való, egy kis gyakorlás és mesterien el lehet sajátítani!
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...