Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Nyáron már strandolhatunk is Miskolctapolcán!

2014. 02. 10. 17:47

Fürdőzés
A miskolctapolcai strand építése már karácsony előtt elkezdődött, a tervek szerint június 30-ra már próbaüzemre adják át az egymilliárd összértékű beruházást.
- 2005-ben zárták be a strandot, ez nagyon rég volt. Most végre eljutottunk a kivitelezési szerződés aláírásig - kezdte az ez alkalomból tartott tájékoztatót Kriza Ákos polgármester. - Ez már a második strand, amit megépíthetünk, és ez mindenféle szempontból örömteli esemény, hiszen megteremtődik az alapja annak is, hogy Miskolc ismét fürdőváros legyen.
A polgármester arról is beszélt, hogy 2010-ben hozzákezdtek a munkához, de számos jogi akadály - jelzálog, elidegenítési tilalom - tornyosult eléjük. Ezek megoldása másfél-két évig eltartott.
- A tapolcai fejlesztésben most véget ért egy folyamat. A következő végpont akkor lesz, amikor jövőre beleugrunk a medencébe, a harmadik pedig, ha az élményelemek is elkészülnek, terveink szerint 2016-ra - mondta Kriza Ákos.
Arról is beszélt, hogy a régi strand területének beépítésével nem zárulhat le a fejlesztés Tapolcán, hiszen olyan egyedi és csodálatos környezet ez, amit élményekkel megtöltve meg kell mutatni mindenkinek.
- Vannak, akik a régi hangulatot szeretnék újrateremteni, vannak, aki futurisztikus wellnessközpontot álmodtak. Mi összehangoltuk ezt a két elképzelést, és a szeretett hangulatot a XXI. századi minőséggel ötvöztük - hangsúlyozta a polgármester.
Sebestyén László országgyűlési képviselő, a beruházás miniszteri biztosa is a múlt és jövő összevetésével kezdte: azt mondta, olyan meghatározó ponttá kell válnia az új tapolcai strandnak a miskolciak és a vendégek életében, mint a régi volt.
- Az aláírás ünnepélyes pillanata feleleveníti mindannyiunkban a korszakot, mikor a tapolcai strandja jártunk a családdal, a barátokkal, a barátnőnkkel? Megdöbbentő, hogy lehettek olyan évek, amikor a miskolciak más városba jártak strandolni! A most megvalósuló új látványosság ezért is nagy űrt tölt majd be. Bízom benne, olyat építünk, amiről nemcsak mi, de a gyermekeink és az unokáink is azt mondják: ez rendben van! És oda járnak majd fürdeni - fogalmazott.
A beruházás menetéről Lengyel Katalin, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, az első ütemben a régi strand területén egy 50 x 25 méteres, 2,2 méter mély medence épül meg, amely nemcsak strandolásra, hanem nemzetközi úszó- és vízilabdaversenyek megtartására is alkalmas lesz. A régi fürdőépületek - az öltözők, illetve a jellegzetes, tornyos épület - teljesen megújulnak, és wellnessrészlegnek, étteremnek is helyt adnak majd, ezeket nemcsak a fürdő vendégei, de mindenki igénybe veheti. Az öltözőépület felső szintjén zöldtetős napozókertet alakítanak ki, és ehhez kapcsolódik majd a nyolcszáz férőhelyes lelátó. Hangsúlyozta: a szaunákat úgy tervezték, hogy azok ne konkuráljanak a Barlangfürdő szaunaparkjával, hanem a két kínálat kiegészítse, erősítse egymást.

- Fontos, hogy a lelátó, illetve a medence a későbbi ütemekben befedhető lesz. Az öltözők száma és a lelátó pedig bővíthető. Utóbbi helye az épülettel szemközti, a medence túloldalán kialakítandó mesterséges domb lehet. A dombra azonban nem a lelátó miatt van szükség, hanem mert ez alá kerül a gépészeti rész. A zöldfelületet ugyanis semmiképp nem akartuk csökkenteni - hangsúlyozta Lengyel Katalin, aki ennek kapcsán arról is beszámolt, ez az első Green City akkreditációval rendelkező tervük, és a kivitelezést is akkreditálni fogják.

Az is elhangzott, hogy a beruházást már az első ütemben egyéb infrastrukturális fejlesztések is kísérik. A volt Juno felőli részen például parkolót alakítanak ki, de megújul a Hejő-parti sétány is.
- A tervezésnél fontos volt, hogy ez egy nyitott, átlátható, természetközeli strand legyen, ami vonzza és láttatja is a mozgást. Ugyanakkor sokan kérték, hogy az Aradi sétány funkciója ne változzon, amivel mi egyet is értettünk, hiszen Tapolca miliőjében fontos szerepük van a megfelelő sétatereknek. Mindkét célt szolgálja például az a megoldás, hogy a tervező az öltözőépületek alját megnyitotta, és oda befelé és kifelé, a megújuló Hejő-parti sétányra is nyíló büféket tervezett - beszélt a részletekről is a polgármester.
minap.hu
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem