Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Hogyan NE sminkeljünk?

2014. 02. 03. 13:49

Wellness
A jól elkészített smink dobhat megjelenésünkön, ha ügyesek vagyunk, akkor el tudjuk tüntetni a fáradtság jeleit. Van azonban néhány baki, amit gyakran elkövetünk és amiknek hatása épp ellentétes, fáradtabbnak nézünk ki, mint amilyenek valójában vagyunk. Mik ezek?
Használj minden sminkelés előtt hidratáló krémet!
A szépségápolás alapszabálya, hogy ne használj semmilyen sminket úgy, hogy előtte nem hidratáltad az arcod! Akármilyen jó minőségű sminkterméket használsz, mindegyik szárítja és akár pikkelyessé is teheti bőrödet, ezért nagyon fontos, hogy reggel az első, amit az arcodra kensz egy jó minőségű hidratáló krém legyen!
Rosszul használt korrektor a szem alatti karikák eltüntetésére
Igazából mindegy is, hogy túlságosan sötét vagy túlontúl világos korrektort választasz a szem alatti karikák eltüntetéséhez, ha nem a megfelelő színt választod, épp az ellenkező hatást éred el, mint amit szeretnél. Fáradtabbnak fogsz tűnni, mintha semmit nem használnál és sokszor ezt mégcsak észre sem veszed. Ennek az az oka, hogy gyakran a fürdőszobatükörben ideálisnak tűnő smink természetesen napfényben egészen máshogy néz ki. Ezért fontos, hogy mindig megnézd a sminked természetes fényben is! Ha pedig egy új terméket először használd, teszteld többféle fényviszony mellett, többféle szögből a hatást!
Bánj óvatosan az alapozóval a szem környékén!
Ha alapozóval próbálod meg elfedni a szem alatti karikákat, akkor, különösen, ha fekete szemceruzát is szoktál használni, nagyon figyelj arra, hogy elkerüld a mosómaci hatást! A fekete szemceruza és az alapozó összemosása sötétebb karikákat varázsolhat szemed alá, mint amit eredetileg próbálsz elfedni! Jó megoldás lehet a vízálló szemceruza, ami kevésbé kenődik.
Óvakodj a túl sok púdertől!
A száraz, túlpúderezett arc sokkal öregebbnek és fáradtabbnak néz ki, mint a tiszta, sima bőr, ezért nagyon fontos, hogy odafigyelj arra, mennyi púdert használsz! Ha mindenképpen szükséges púdert alkalmaznod, akkor áttetsző port válassz, de ideálisabb, ha színezett hidratálót használsz!
Kerüld a monoton színeket:
Nagyon jó praktika, hogy ha szeretnénk frissnek és üdének tűnni, hangsúlyozzuk a különbséget arcvonásaink között. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Ahelyett, hogy egyszerű, egydimenziós színeket használsz, hangsúlyozd szemöldöködet, szemeidet, arccsontodat és ajkaidat különböző színekkel. Természetesen azért figyelj a finom árnyalásra, különben akár nevetséges bohóc-hatást érhetsz el!
Figyelj oda arra, hogy milyen szemceruzát használsz!
A bronz és arany színű szemceruza, ha hideg tónusú színekkel kombinálod fáradt és beteg hatást kölcsönöz arcodnak, de ugyanezt a hatást éred el akkor is, ha ezüst színű szemceruzát meleg színekkel kombinálod. Ezért nagyon fontos, hogy mielőtt kitalálod, milyen sminket szeretnél felvinni, a szín kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy milyen az alap bőrtónusod, a színek kombinálásánál pedig ügyelj erre a szabályra!
Szürke árnyalatú smink
Mindegy, hogy ilyen tónusú a bőröd, általános igazság, hogy a szürke árnyalatok alkalmazása fáradtabbnak, sőt akár évekkel idősebbnek mutat, mint amilyen valójában vagy. A szürke és a fekete színek helyett válassz inkább vidám, meleg színeket!
A beautyhigh.com nyomán
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...