Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Szépségtippek Hollywoodból: Mire esküszik Jennifer Aniston?

2014. 01. 30. 12:44

Wellness
Legutóbb Jennifer Aniston-t a Családi üzelmek című filmben láthatta a nagyközönség és nem is akárhogyan! A fehérneműs jelenetekből tisztán látszik, a 44 éves színésznő még ma is kirobbanóan jó formában van! Mi a titka?
Hogy tartod karban magad? Milyen edzésformákat kedvelsz?
Nagyon sokféle edzésformát kedvelek. Szeretek például biciklizni, természetesen imádom a jógát és nemrég elkezdtem a bar method-ként ismert alakformáló módszert.  Számomra azonban talán a legfontosabb az, hogy mindig változatos dolgokat csináljak. (Megjegyzés: A Bar Módszer egyesíti a zsírégetést az intervallum-edzéssel, az izmok izometrikus formálását, a tánc nyújtó gyakorlatait, és az orvosi fizikai terápiát. A Bar Method egy forradalmian új edzésprogram, mely gyorsan és biztonságosan átalakítja az egész szervezetedet).
Miért fontos számodra a változatosság? Miért nem működik nálad, ha mindig ugyanazokat a gyakorlatokat végzed?
Azért, mert ha valaki mindig ugyanazokat a dolgokat ismételgeti, akkor szerintem előbb-utóbb megunja és abbahagyja azokat, mígnem teljesen ellustul. Ha többféle edzésformát kombinálunk, az mindig szórakoztató marad és mindig élvezettel fogunk nekiállni a gyakorlatoknak.
Próbáltál olyan sportot, amit kifejezetten utáltál és azóta nem is csináltad?
A boot camp-et (nevet). (Megjegyzés: A Boot Camp edzés az amerikai tengerészgyalogság erőnléti kiképzési módszereit tette a hétköznapi emberek számára elérhetővé. Célja, hogy a lehető legrövidebb időn belül a legnagyobb eredményt érjék el a katonák, illetve a résztvevők).
Miért nem tetszett?
Nem is tudom, egyszerűen úgy éreztem magam, mint egy katona a kiképzőtáborban. Nekem nincs szükségem katonai kiképzésre, csak formában szeretném tartani magam (nevet).
Mivel tudod rávenni magadat az edzésre, ha nincs kedved a mozgáshoz?
Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor azt mondja magának, hogy nem, nem akarom csinálni, nincs kedvem edzeni. Ilyenkor szerintem a leghatékonyabb módszer, ha odafigyelsz arra, mit üzen a tested. Ha tényleg nincs kedved edzeni, akkor ne tedd. Viszont lesznek olyan napok, amikor felteszed magadnak a kérdést, hogy tényleg nincs kedved hozzá? Ha már ez az apró kétely felmerül, akkor én általában meggyőzöm magam, hogy csupán 10 percig használjak valamilyen gépet. Ezután pedig már megindul az adrenalin-termelés, jobban érzem magam és szívesen folytatom a mozgást.
Mondjuk nekem azzal, hogy rávegyem magam az edzésre, nem sok gondom volt. Sokáig amolyan edzésmániás lány voltam, az elmúlt másfél évben azonban megváltozott a hozzáállásom a mozgáshoz, úgy éreztem, hogy a testemnek szüksége van egy kis szünetre. Azóta gyakran megelégszem egyszerűbb dolgokkal, mint például egy kis sétával, nem edzem megszállottan és nem figyelek állandóan oda arra, hogy mit eszem. Elkezdtem élvezni egy kicsit jobban az életet. Ennek az egyetlen hátránya az a néhány kiló plusz, amit felszedtem és a folyamatos találgatások arról, vajon terhes vagyok-e, de mindezek ellenére jól érzem magam a bőrömben.
Mit gondolsz, mitől változott meg a gondolkodásod?
Őszintén szólva az egész egy térdsérüléssel kezdődött. Emellett éppen akkor halt meg a kiskutyám és közben szerelmes is lettem? Igazából nem is tudom, hogy mi volt a pontos oka, de a lényeg, hogy most úgy érzem, minden a helyére került.
Mi a három kedvenc szépségápolási tipped?
Nagyon fontosnak tartom az arctisztítást és a hidratálást, mindig figyeljünk arra, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyunk! Ezen kívül a szépségápolásban kulcsfontosságú szerepe van az alvásnak.
A hidratálás fontosságát már említetted, mégis, mindenki arra kíváncsi, mi a titka a gyönyörű hajadnak és bőrödnek?
A méhpempő, hallottál róla? Én például egyenesen Franciaországból kapom, de gyakorlatilag bárhonnan beszerezhető. A tökéletes hatás eléréséhez nem kell többet, mint egy kanálnyit tenni a hajunkra. De őszintén szólva már az is elég, ha odafigyelünk arra, hogy igazán jó minőségű zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk, kevesebb sült ételt együnk. Én a gyümölcsökre, a zöldségekre, az egészséges sovány fehérjékre és a vízre esküszöm. Természetesen azt is érdemes figyelembe vennünk, hogy vannak olyan ételek vagy italok, amik kifejezetten rosszat tesznek bőrünknek, például az alkohol szárítja azt.
Ha már az ételeknél tartunk, mi a kedvenc nassolnivalód?
A fagyasztott szőlő. Különösen a piros szőlőt kedvelem. Egyszer egy spa-ban egy csésze fagyasztott szőlőt kaptam iszapfürdőzés után. Annyira ízlett, hogy azóta is ezt eszem, ha rám tör a nassolhatnék.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...