Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

10 dolog, amit tudnod kell a szempillaspirálról!

2014. 01. 28. 13:22

Wellness
A szempillaspirál a sminkelési praktikák egyik kulcsszereplője. Sokan, ha mást nem is, de szempillaspirált minden nap használnak. Tény, hogy ez az apró eszköz hatalmas változást tud okozni megjelenésünkben, a hosszú, sötétebb és dúsabb pillák hangsúlyozzák szemünket, tekintetünk pedig üdévé válik, mivel elfedi a fáradtság jeleit? feltéve, hogy megfelelően alkalmazzuk. A helytelen használat gubancos, csomós, rendezetlen pillákat eredményez, ami inkább nevetséges, mint szép. Hogy kerüljük el ezeket?
1. A szempillaspirál nem örökéletű!
Lehet, hogy ez most sokkolóan hat, de tény, hogy a szempillaspirálnak ugyanúgy van szavatossági ideje, mint minden másnak. A spirálok átlagos élettartama 3-5 hónap között van, ezután mindenképp érdemes megszabadulni tőle. Ha tovább használjuk, az nemcsak csomós pillákat eredményezhet, de táptalaja lehet fertőzéseknek is!
2. Tartsd meg a kefét!
Megtaláltad a számodra tökéletes szempillaspirált, de már túl vagy a 3-5 hónapos használati időn? Ha nem szeretnél váltani, tartsd meg a jól bevált kefét, alaposan tisztítsd meg és használd azt továbbra is! A kimosott ecsetet akár szemöldökfésűként is alkalmazhatod.
3. Mindig mosd le a sminked!
Túl fáradtnak érzed magad ahhoz, hogy lemosd a sminkedet? Sajnos akármilyen későn (vagy korán) érsz haza egy átbulizott éjszaka után, muszáj lesz rávenned magad, hogy lemosd a sminkedet! Ha ugyanis az egész éjszakát sminkben töltöd, az nagyobb veszélyeket hordoz, mint gondolnád! Az egész estére szempillán hagyott festék miatt például egyszerűen le is törhetnek pilláid, ráadásul a merev pillák pedig a szaruhártyának sem tesznek jót!
4. Növeld a volument!
Ki ne szeretne hosszú, dús pillákat? A megoldás egy jól megválasztott szempillaspirál és a tökéletes alkalmazás! Jó trükk például, ha fültisztító pálcikával hintőport viszel fel vékonyan a pilláidra és ezután alkalmazod a spirált. Így garantált az extra dús megjelenés!
5. Hidratáld szempilláidat is!
Hidratálás, hidratálás, hidratálás, sokszor ismételt szó a szépségápolási tippekben. Bár sokunknak biztos nem jut eszébe a szempillákat is hidratálni, nem szabad elfelejtkeznünk róla, hogy pilláink valójában olyanok, mint a hajunk, így ugyanúgy kezelésre szorulnak. Lefekvés előtt kend be őket olajjal vagy valamilyen hidratálóval!
6. Ne használj minden nap vízálló szempillaspirált!
Bár a vízálló szempillaspirál nagyon jó a sírós napokon, nem érdemes minden nap ezt a fajtát használni! Azon túl, hogy sokkal nehezebb eltávolítani, mint a nem vízálló sminket, gyengíti is a pillákat, ami hosszabb távon azok kihullásához is vezethet.
7. Felvitel közben tartasd nyitva a szemedet!
A tökéletes felvitel titka, hogy mindig tartsd nyitva a szemedet! Ha folyamatosan pislogási ingered van, akkor nyisd ki a szád! Nyitott szájjal állítólag nehezebb pislogni, így nagyobb az esélyed, hogy minden probléma nélkül fel tudod vinni pilláidra a festéket!
8. Mit tegyél, ha mindig elkenődik a festék?
Gyakran foltot hagy a szemhéjadon a szempilláidra frissen felvitt festék? Keríts elő egy régi névjegykártyát vagy bármilyen papírt, helyezd a szemhéjadra és úgy fesd ki a szemed! Így a foltok a kártyára kerülnek és nem kell bajlódnod azzal, hogy a korábban felvitt szemhéjfestéket újra aplikáld!
9. A tökéletesen tartós szempillák titka
Miután felvitted a szempillaspirált, egy átlátszó réteggel fixáld a hatást! Ez segíti a szempillák gyors megszilárdulását és megvéd attól, hogy sminkünk idejekorán elmosódjon vagy összecsomósodjanak a tincsek.
10. A tökéletes szempillaspirál
Rendkívül nagy a szempillaspirál kínálat a piacon, így meglehetősen nehéz megtalálni a számunkra ideális darabot. Sokat segítenek már a termékeken elhelyezett funkciók és leírások. Mit szeretnél? Göndörebb, hosszabb vagy nagyobb volumenű pillákat? A megfelelő ecset kiválasztásához nézd meg a leírást és a teszt terméken ellenőrizd a kefét! Természetesen az, hogy mennyire válik be egy darab, majd a gyakorlatban derül ki, de ezek a leírások jó iránymutatást adhatnak. Ha többféle hatást szeretnél kombinálni, használj többféle spirált!
A beautyhigh.com nyomán
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...