Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ön jól kezeli a megfázást?

2013. 12. 12. 11:29

Wellness
A megfázással és annak kezelésével kapcsolatban számos tévhit és misztikus gyógymód kering az interneten. Ezek nagy része nem segít a gyógyulásban. Cikkünkben összeszedtünk néhány alapvető hibát, amiket ha elkövetünk, akkor biztosan nem fogjuk egykönnyen jobban érezni magunkat a bőrünkben.
Úgy tenni, mintha nem lennénk betegek
A tagadás ebben az esetben soha nem működik. Amikor betegek vagyunk, akkor különösen fontos, hogy odafigyeljünk magunkra, ekkor ugyanis a szervezetnek szüksége van extra energiára ahhoz, hogy harcolni tudjon a vírusok ellen. Különösen rossz ez a taktika, ha olyan komolyabb tüneteink is vannak, mint például a láz. Ha nem veszünk tudomást a lázról és nem pihenünk, akkor fennáll a veszélye, hogy már a nap közepére teljesen kimerülünk.
Kevés alvás
Az egészséges immunrendszer egyik kulcskérdése a megfelelő mennyiségű alvás. Egy tanulmány szerint azok, akik napi 7 óránál kevesebbet alszanak jóval fogékonyabbak az influenzára és a megfázásos betegségekre. Ha már betegek vagyunk, akkor különösen fontos odafigyelnünk a pihenésre. Ha a tünetek miatt nem tudunk aludni, akkor próbáljunk meg korábban lefeküdni, vagy napközben szundítani egy kicsit.
Sok stressz
Egyes tanulmányok szerint a sok stressz összefüggésbe hozható a betegségek kialakulásával. A stressz hormonok ugyanis befolyásolhatják az immunrendszer működését, ami miatt gyakrabban megbetegedhetünk.
Túl kevés folyadékbevitel
Mindenki hallotta már, hogy amikor betegek vagyunk, akkor különösen fontos a sok folyadékbevitel. Hogy miért? A folyadék ugyanis segíti a nyálkahártyában felgyülemlett váladék felhígulását, így az könnyebben távozik. Mindenféle folyadék beválhat a víztől, a gyümölcslén át, a forró teáig vagy akár még a leves is.
Alkohol fogyasztása
Köztudott, hogy az alkohol dehidratál, így a fentiek fényében már látható is, hogy miért nem tesz jót. Ezen kívül az alkohol elnyomja az immunrendszert, sőt akár azokkal a gyógyszerekkel is kölcsönhatásba léphet, amiket a betegség alatt szedünk.
A nyálkahártya spray túladagolása
Nem árt, ha óvatosan bánunk az orr- és az egyéb nyálkahártya spray-kkel. Ezek a készítmények elsőre ugyan nagyon hatékonyak lehetnek, azonban ha háromnál több napig alkalmazzuk őket, akkor ha abbahagyjuk a használatukat, akkor akár rosszabb is lehet az orrdugulás, mint előtte.
Dohányzás
Tanulmányok szerint azok, akik dohányoznak, többet betegeskednek. Ráadásul ők sokkal nehezebben is jönnek ki a betegségből, mint azok, akik nem gyújtanak rá. Hogy miért? A dohányzás károsítja a tüdő sejtjeit, így az nehezebben veszi fel a küzdelmet a megfázással szemben. Tanácsos legalább a megfázás idejére abbahagyni a dohányzást.
A webmd.com nyomán
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem