Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Nagyszabású fürdőfejlesztés Cegléden

2013. 12. 04. 14:08

Fürdőzés
Várhatóan egy hónapon belül megkezdődhet Cegléden a próbaüzeme annak az új uszodakomplexumnak, amely társaságiadó-felajánlásoknak (tao) köszönhetően épül ? közölte a projektgazda Ceglédi Vasutas Sportegyesület (CVSE) ügyvezető elnöke az MTI-vel.
Horváth József elmondta: az egyesület vízilabda-szakosztálya, és a Pest megyei város számára megvalósuló beruházás egy több évtizedes álom beteljesülése. Az 1933-ban létesült strand felújítása és átalakítása után ugyanis a létesítmény vízilabda-mérkőzések megtartására is alkalmas lesz.
Emellett az új belvárosi uszoda fontos szerepet játszik majd a fél kilométeres körzetében található 9 oktatási intézmény kiszolgálásában is, lehetőséget teremtve úszásoktatásra, edzések, testnevelésórák megtartására, valamint a mindennapos sportra és a vízilabda-utánpótlás nevelésére.
Jelezte: az összesen 650 millió forintos fejlesztéshez 200 millió forint önrésszel járult hozzá a város, a tao-felajánlásokból pedig 450 millió forint érkezett.
A komplexum átadása 2014 elejére várható, ám jövő őszig a projektgazda reményei szerint a fejlesztés ? korábban ugyancsak pályázati támogatást elnyert - második üteme is elkészülhet. Ennek keretében ? újabb mintegy 600 millió forintból ? elvégzik a terület parkosítását, a régi kádfürdőépület 7 szobás sportszállóvá alakítását, valamint új büfét, szaunát és kondicionálótermet is építenek. Ebből a forrásból történhet meg a termálkút felújítása, és a komplexum gazdaságos működtetését szolgáló napelempark kiépítése is.
Az építkezés első üteme az idén májusban kezdődött meg. A kivitelezést, amely a tervek szerint a december 20-án kezdődő próbaüzemmel lezárul, a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. végzi. Ennek során megújult az uszodatechnika, a gépészet és az elektronika. A korszerűsítés fontos szempontja az energiatakarékosság, az épületek fűtéséhez például felhasználják a strand 62 fokos gyógyvizének hőjét ? tájékoztatott a műszaki részletekről Tőrös Csaba tervező.
Közölte: az uszoda területén öt új medence épül. Ebből a vízilabda- és a két tanulómedence, valamint a gyermekpancsoló a téli időszakban ponyvafedést kap. Ezen kívül az utolsó simításokat végzik egy külső termálvizes ülőmedencén is.
Ezzel egy időben a korábbi öltözőépület szintén megújul: bővítésével egyszerre 500 fürdővendég befogadására válik alkalmassá. A nagymedence mellé pedig új lelátó épül, amely egyúttal felvezet a megszépült napozóteraszra.
 
 MTI
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...