Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Újabb wellness hotel született

2013. 10. 28. 11:20

Hotelvilág
Wellness-részleggel bővült a Napfény Üdülőszövetkezet Zalakaroson, az Aura Wellness Komplex létesítményt pénteken adták át.
A mintegy 165 millió forint összköltséggel megvalósult beruházáshoz a Turisztikai szolgáltatások fejlesztése Nyugat-Dunántúlon című pályázaton 50 millió forint uniós támogatást nyert el a szövetkezet. A tagok beruházást támogató, valamint előre hozott fenntartási költségeik befizetéseiből mintegy 95 millió forinttal járultak hozzá a beruházáshoz, a fennmaradó 20 millió forintot pedig hitelből fedezték - közölte az igazgatóság elnöke az MTI-vel.
Bánsági Györgyné elmondta: felújították a három épületből álló, folyosóval összekötött komplexum külső és belső környezetét, két élménymedencével több mint 400 méter alapterületű termálvizes medencét építettek ki. Családbarát környezetet hoztak létre, a vizet például a korábbi klóros eljárás helyett környezetkímélő hidrogén-peroxidos eljárással tisztítják, így a medence babaúszásra is alkalmas.
Az 1983-ban alakult Napfény Üdülőszövetkezet több mint 1500 taggal működik Zalakaroson, a tagság 57 százaléka az elmúlt 10 évben csatlakozott a szövetkezethez. Néhány évvel ezelőtt létrehozták a Napfény Hotel Karos Kft.-t, amely az elmúlt évben 208 millió forintot meghaladó árbevétel mellett 14 millió forint eredményt ért el - ismertette az adatokat az igazgatóság elnöke, aki egyben a cég megbízott ügyvezető igazgatója.
Az országban tíz helyen működő hat nagy üdülőszövetkezet a 80-as évek elején alakult, azon családok beruházásaként, akik nem tudtak vagy nem akartak egyéni nyaralót építeni. Az építtetők és a későbbi vásárlók tagjai lettek a szövetkezetnek, így örökölhető üdülőhasználati jog tulajdonosává váltak.
A tagok évente váltakozó időpontban, 2-4 hetes üdülési jogot vásárolnak, az apartmanokat más-más évszakban veszik igénybe. Az üdülő használatért a tagok fenntartási díjat fizetnek.
Az elnök tájékoztatása szerint a nonprofit szervezetként működő szövetkezetek a tagdíjak mérséklése érdekében az apartmanok 25-35 százalékát szállodaként működtetik, így a szálláshelyeket szabadon tudják értékesíteni.
Az üdülőszövetkezetek meghatározó szerepet játszanak az idegenforgalomban, a belföldi vendégéjszakák 8-9 százalékát jelentik - hangsúlyozta Bánsági Györgyné.
Fürdőajánló
Zalakarosi Fürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem