Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Fittek, üdék és egészségesek - A 10 legsármosabb hollywoodi színész titka

2013. 09. 19. 12:44

Wellness
Hugh Jackman, George Clooney, Patrick Dempsey, Brad Pitt. Csak néhány sztár, aki már bizony jócskán túl van a negyvenen, mégis mindig kifogástalanul elegáns megjelenésű és a mai napig kicsattanóan jó formában van.  Sztártippek Hollywoodból
Könnyű nekik saját bejáratú szakáccsal vagy személyi edzővel... Mélyebbre ásva azonban kiderül: a legjobban bevált tippeket bárki bármikor ellesheti és alkalmazhatja.
Hugh Jackman
Elgondolkozott már azon, hogy mitől is olyan Farkasos Hugh Jackman az X-Men filmekben? A válasz a kérdésre dióhéjban csupán ennyi: a 44 éves Jackman egy valódi fitnesz gép. Azon kívül, hogy naponta úszik az óceánban, 7-8 mérföldet fut és táncol a Broadway-n, Jakcman szerint a legtutibb recept a jó kondira a boksz. Ha le akarsz dobni néhány felesleges kilót és ezt úgy szeretnéd elérni, hogy közben egy percig sem unatkozol, akkor a boksz a neked való választás- tanácsolta a színész a Huffington Post-nak adott interjújában.
Patrick Dempsey
Első ránézésre gondolom sokan nem mondanák meg Patrik Dempsey-ről, hogy már 47 éves. A Grace Klinika sztárja kitűnő formáját annak köszönheti, hogy hetente súlyt emel, sőt mi több, nagyon lelkes kerékpáros. Szakértő szerint a biciklizéssel több, mint 500 kalóriát lehet elégetni óránként, ugyanakkor segíti a szervezet egészségének megőrzését is. Ez a mindenki által könnyen elérhető módszer, tehát - ahogy a mellékelt ábra mutatja - valóban csodákra képes és, ami egy edzésnél nagyon fontos lehet, a boxhoz hasonlóan szintén nem tartozik az unalmas mozgásformák közé.
George Clooney
Bár az Oscar díjas színész már számos egészségügyi problémával megbirkózott George Clooney ma már kirobbanóan jó formában van. Hogy mi a titka az 51 éves színésznek? A Bikram jóga. Ez a gyakorlatsor a hagyományos jóga egyik speciális formája. A Bikram jóga 90 perc futást, 26 különböző testhelyzetben végzett gyakorlatot és két légzőgyakorlatot tartalmaz. Legnagyobb különlegessége azonban, hogy a testmozgást 105 F (körülbelül 40,6 °C-on) és 40%-os páratartalmú szobában kell végezni. A gyakorlatok különösen jó alapot jelentenek az általános erőnlét javítására és a testépítéshez is.
Rob Lowe
A 49 éves Rob Lowe részben annak köszönheti kicsattanó formáját, hogy 20 éve nem iszik alkoholt. A színész ugyan egy interjúban bevallotta, hogy még vágyik azokra a mámoros pillanatokra, amiket korábban az alkohol nyújtott számára, de szerencsére mára talált más módot az örömszerzésre. A színész az olyan jellegű extrém sportokban lelt kiutat, mint például a helisí, azaz a helikopteres síelés vagy a nagy hullámokon való szörfözés. Bár Lowe nem élt mindig egészséges életet, mára - köszönhetően alkoholmentes életvitelének és annak, hogy mindig ügyel arra, hogy alacsony szénhidrát tartalmú ételeket fogyasszon -, korábbi testsúlyának felére fogyott és ezzel riválisa lett sok, nála feleannyi idős színésztársának. Bár a helisí és a szörf nem éppen az átlagemberek számára elérhető mozgásforma, a tudatos életvitel annál inkább ajánlott mindenki számára.
Daniel Dae Kim
A Lost és a Hawaii Five-O 44 éves sztárja, Daniel Dae Kim mindig aktívan élte az életét. Hasonlóan a többi sztárhoz, azonban nála sem maradhatott el a megfelelő étrend kiválasztása. A színész a zsíros húsok helyett az olyan sovány fehérjetartalmú ételekre esküszik, mint a hal. Ha Kim életmódját szeretnénk követni, akkor azonban nem muszáj ételfogyasztásunkat pusztán a tengeri herkenytűkre korlátozni, nyugodtan ehetünk például csirkét vagy pulykát is, a lényeg, hogy kerüljük a magas szénhidrát tartalmú ételeket.
Richard Gere
A 63 éves Richard Gere életfilozófiája, hogy testünk egészsége elménktől függ, így nem meglepő, hogy a színész elsősorban a meditációra esküszik. Véleménye szerint a meditáció segít abban, hogy megtaláljuk napjainkban a motiváló tényezőket. Gere régóta buddhista, célja, hogy mindig minden nappal boldogabb legyen, mint korábban. Ez a régi gyakorlat, bár elsőre meglehetősen szentimentálisan hangozhat, valóban hatásos, csökkenti a stresszt, a fájdalmat és a magas várnyomást.
Barack Obama
Az összes kihívás közül, amivel Barack Obama szembesült, saját bevallása szerint talán az egyik legnehezebbet a dohányzásról való leszokás jelentette. Az 51 éves Obama egy nap körülbelül ötször gyújtott rá, de ma már dohányfüstmentes életet él. Szakértő szerint a dohányzásról való leszokás segíti a jobb alvást, erősíti a csontokat, megakadályozza a korai öregedést és csökkenti a merevedési zavar kockázatát.
Will Smith
Will Smith 44 éves és köztudottan mindig nagyon jó kondiban volt és van a mai napig is. Azonban a színész nem csupán a külső megjelenést tartja fontosnak, hanem az elme pallérozását is. Egy interjúban elmondta, szerinte a boldog, egészséges élet kulcsa két dologban rejlik: az egyik a futás, a másik pedig az olvasás. Véleménye szerint az olvasás azért nagyon fontos, mert nincs olyan probléma, amit valaki nem oldott volna már meg és ne írta volna le egy könyvben. A Mayo Klinika kutatási eredményei igazolják a sztár állítását, szerintük az olvasás 30-50%-kal csökkenti az öregedéssel járó memóriazavarok kockázatát.
Brad Pitt
A 49 éves Brad Pitt mindig fitt megjelenésének mindössze egy apró titka van: az aktív családi vakáció. Akárhova is megy a színész, mindig szán időt arra, hogy 6 gyermekével játsszon. Ezen kívül nagyon figyel arra is, hogy mit eszik: alacsony szénhidrát tartalmú és alacsony cukortartalmú étrendje segíti fenntartani vékony és egészséges testalkatát.
Health.com
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...