Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Mit igyunk a kánikulában? A legjobb alkoholmentes koktélok receptje

2013. 08. 08. 15:01
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A nyári melegben a strandon vagy egy kerti partin egy finom koktél garantáltan fokozza a jókedvet. Összeszedtük a 10 leghűsítőbb alkoholmentes koktélreceptet, hogy azok se maradjanak ki a buliból, akik kicsivel vagy kocsival vannak...

Pina Colada

- 2 cl kókusz szirup
- 2 cl tejszín
- 2 dl ananászlé
Az összetevőket shakerben jéggel alaposan összerázzuk, majd tört jégre szűrjük tulipán pohárba. Ananásszal díszítjük.

Sex on the beach

- 2 cl őszibarack vagy maracuja szirup
- 8 cl narancslé
- 8 cl feketeribizlilé
- 1 cl friss lime juice
Az összetevőket shakerben jéggel összerázzuk, majd jégre töltjük tulipán vagy hosszúitalos pohárba. Narancscikkel, koktélcseresznyével díszítjük. Készülhet úgy is, hogy a ribizlilevet előre sok jéggel összerázzuk, félretesszük. A többi elemet jégre töltjük, elkeverjük. Az összerázott ribizlilevet óvatosan rátöltjük, hogy ne keveredjen.

Naplemente

- 15 cl frissen facsart narancslé
- 2 cl Grenadine
A narancslevet shakerben a jégkockával jól összerázzuk. Long drink pohárba tört jeget teszünk, erre töltjük a narancslevet, végül ráöntjük a Grenadine-t. Narancsgerezddel, koktélcseresznyével díszítjük.

Mojito

- 1/4 citrom
- 1/4 lime
- 2-3 db mentalevél nagy, 4-5 kisebb méretből
- pohár feléig zúzott jég
- 4 cl cukorszirup
- ásványvíz felöntve űrmértékig

Virgin Mary

- 1,2 dl paradicsomlé
- 1 kiskanál citromlé
- fél kiskanál Worcestershire szósz
- 2 csepp Tabasco szósz
Töltsünk meg egy nagy borospoharat jéggel. Öntsük rá a paradicsomlevet, majd a többi hozzávalót! Jól keverjük össze, majd egy szelet citrommal díszítve szolgáljuk fel.

Kir Royale

- 1,5-2 dl szénsavas szőlő üdítő
- egy evőkanál málnaszirup
- friss málnával díszíthetjük

Cool Down

- 1 cl borsmentaszörp
- 1 zöld citrom leve
- 4 cl ananászlé
- természetes ásványvíz
- cukorperemhez: Grenadine, cukor
Pezsgőscsésze szélét gránátalmaszirupba, majd cukorba mártjuk. A borsmentaszörpöt, a zöldcitrom- és az ananászlevet shakerben rövid ideig erősen összerázzuk jéggel, majd az előkészített és félig zúzott jéggel töltött csészébe szűrjük, jéghideg ásványvízzel töltjük fel.

Fiesta

- 2 cl málnaszirup
- 8 cl narancslé
- 8 cl maracujalé
- 2 cl tejszín
Az alapanyagokat jéggel együtt shakerbe töltjük. Jól összerázzuk, majd jégkockákkal töltött long drink pohárba szűrjük. Narancsszeletet illesztünk a pohár peremére.

Mistral

- 2 teáskanál cukor
- 6 cl grapefruitlé
- 0,15 l ásványvíz
- egy nagy ág friss menta
A cukrot és a grapefruitlevet hosszúitalos pohárba töltjük. Erősen megkeverjük, míg a cukor feloldódik. Felöntjük hideg ásványvízzel, jégkockát teszünk bele, és mentaággal díszítjük.

The Winner

- 2 cl Grenadine
- 10 cl vörös-vagy fehérszőlőlé
- 10 cl narancslé
- fél citrom leve
- narancs- vagy citromszelet
- szőlő
A Grenadine-t és a gyümölcsleveket shakerben két-három jégkockával jól összerázzuk, majd magas pohárba, jégkockákra öntjük. Szőlőt, narancs- és citromszeletet tűzünk koktélnyársra, és a pohár szélére helyezzük.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem