Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Brigitte Bardot vagy Angelina Jolie lesz a bikinikirálynő? A filmtörténet legemlékezetesebb fürdőruhái

2013. 07. 24. 10:49

Fürdőzés
Mi a közös a Charlie Angyalai, a Tomb Raider vagy a Bond-lányok karakterében? Mindannyian domborítottak fürdőruhában és mindannyian koruk ikonjaivá váltak. Összeszedtük a filmtörténet legemlékezetesebb fürdőruhás jeleneteit!
Most és mindörökké (From Here to Eternity), 1953
A cenzúra az ?50-es években még megkövetelte, hogy Deborah Kerr fürdőruhájához kiegészítőként egy kis szoknyát viseljen. Ez az apró kis ruhadarab azonban nem akadályozta meg, hogy a Burt Lancaster-rel közös szerelmi jelenet ne váljon az egyik legparázslóbb filmrészletté. Természetesen Kerr fürdőruhás megjelenése karrierjének sem ártott, sőt... A színésznő egyszer így nyilatkozott erről: Nem hiszem, hogy bárki tudta volna, hogy tudok játszani, amíg fel nem vettem egy fürdőruhát. Később bebizonyította, hogy nem csak a külseje irigylésre méltó, hanem tehetsége is: karrierje során hatszor jelölték a legjobb színésznőnek járó Oscar díjra.
Csirpe (Gidget), 1959
Brigitte Bardot vagy Angelina Jolie lesz a bikinikirálynő? A filmtörténet legemlékezetesebb fürdőruhái
Bár ez a film a magyar köztudatba annyira nem került bele, néhány szó és egy kép erejéig a fürdőruhatrendek kapcsán mindenképpen érdemes megemlíteni. Ez a film négy évtizeddel előzi meg Kate Bosworth-szel a Blue Crush (film) megjelenését. Sandra Dee a Csirpe című filmben bizonyította, hogy még a nagyon vékony szörfös lányok is tudnak nagyot csobbanni. Egy ilyen különleges sárga-fekete fürdőruha pedig biztosan megér egy pillantást.
Az utolsó nyár (Suddenly, Last Summer), 1959
Az utolsó nyár című filmben Elizabeth Taylor alakítja Catherine Holly karakterét. A sötét drámával éles kontrasztban áll Taylor csábító fehér egyrészes fürdőruhája, ami aztán a színésznőnek meghozta a hírnevet nemcsak a filmvásznon, hanem azon kívül is. A fehér fürdőruha pedig a mai napig etalonnak számít.
Ahol a fiúk vannak (Where the Boys Are), 1960
A film, amiben négy lánynak egyetlen küldetése van: fiúkkal ismerkedni. Paula Prentiss és a nagyon fiatal George Hamilton gondoskodik arról, hogy sajátos szemszögből ismerjük meg a felnőtté válás korát. A helyszín a napfényes Florida, így természetesen a fürdőruhák sem maradhatnak ki a jelenetekből. Az MGM nagyon jó volt abban, hogy tökéletessé varázsolja a megjelenésem mesélte Prentiss a filmről. Gyönyörűvé varázsoltak bennünket a tökéletes ruháikkal.
Kék Hawaii (Blue Hawaii), 1961
A legendás hollywoodi ruhatervező, Edith Head tudta, hogy sok nő nehezen fogja levenni a szemét Elvisről a képen látható jelenetben. Milyen megoldást ötölt ki arra, hogy ez mégse így legyen? Joan Blackman-t belebújtatta egy citromsárga testhezálló egyberészes fürdőruhába. Az eredmény magáért beszél!
A Very Private Affair, 1962
Brigitte Bardot hírnevét gyakran első filmjében, az 1952-es ?The Girl in a Bikini?-ben való fürdőruhás megjelenésének tulajdonítják. A színésznő fürdőruhás megjelenései itt még korántsem értek véget, a filmet követő évben paparazzik készítettek róla képet napozás közben egy pántnélküli kétrészes fürdőruhában. A divatvilágban azonban a képen is látható fehér felsővel kombinált fodros alsórész viselésével vált igazán meghatározó ikonná Louis Malle's New Wave című filmjében.
Lolita, 1962
Közel 800 lány felvételizett a pimasz Lolita Haze szerepére, de végül az egykori modell, Sue Lyons kapta meg a szerepet és tette a filmtörténelem egy maradandó részévé azt a jelenetet, amiben először találkozik szeretőjével egy trópusi mintás bikiniben, széles karimájú kalapban és cicaszem alakú napszemüvegben.
James Bond: Dr. No, 1962
Egy 2001-ben rendezett aukción 60.000 dollárért kelt el a képen látható bikini, ami így méltán nevezhető a világ egyik legértékesebb darabjának. Hogy minek köszönhető ez a népszerűség? Ursula Andress ezt viselve emelkedett ki a Karib-tenger hullámai körül Honey Ryder karaktereként a Dr. No című Bond-filmben. Így ez a darab hozzájárult a Bond Lányok valódi jelenséggé válásához.
Tengerparti tombola (Beach Blanket Bingo), 1965
Brigitte Bardot vagy Angelina Jolie lesz a bikinikirálynő? A filmtörténet legemlékezetesebb fürdőruhái
A film címe elárulja, ez a film bővelkedik tengerparti buli- jelenetekben. Annette Funicello, a film főszereplője gondoskodott arról, hogy ez a mai szemmel talán már furcsa fazon olyan mókás kisugárzást teremtsen, amihez az igazán beválallósak akár ma is szívesen csatlakoznánk egy bulis nyaraláson.
Coffy, 1973
Pam Grier élete első főszerepében azonnal emlékezetes karaktert alakít. A magát prostinak kiadó nővér célja, hogy megbosszulja húga heroinfüggőségét egy kábítószeres bandán. Hogy az alkotók hogy ábrázolták ezt a kettős személyiséghez tartozó megjelenést? Természetesen egy nem sokat takaró fürdőruhával.
Bombanő (10), 1979
Ez a meglehetősen egyszerű egyrészes darab igazolja, hogy néha a kevesebb valóban több. Arról nem is beszélve, hogy egy különleges kiegészítővel így is könnyen kitűnhetünk a tömegből. Szimpla megjelenését Bo Derek ebben a filmben például frizurájával teszi egyedivé, megteremtve a strandon ma is népszerű hajviselet, a fonatok trendjét.
A kék lagúna (Blue Lagoon), 1980
Isabelle Adjani, Jennifer Jason Leigh és Diane Lane állítólag mindegyikük elutasította a vitatott karakter, Emmeline szerepét, egy utazóét, aki szexuális érettsége tetőfokán szenved hajótörést unokatestvérével, akivel végül a trópusi szigeteken kötnek ki. A szerep így megmaradt az akkor 15 éves Brooke Shields-nek, aki aztán minden képzeletet felülmúlóan formálta meg a karaktert.
Változó világ (Fast Times at Ridgemont High), 1982
Phoebe Cates ici-pici vörös bikinije a szó szoros értelmében egy életre kelt fantazmagória. Bár a film a ?80-as években készült, ebben a fürdőruhában akár a mai strandokon is garantált a hódítás.
Kortalan szerelem (How Stella Got Her Groove Back), 1998
Spoiler veszély! Hogy térhet vissza egy negyvenes éveiben járó nő az életbe? Stella (Angela Bassett) válasza a kérdésre: dögös rózsaszín bikiniben... és egy fiatal és sármos férfi (Taye Diggs) karjaiban.
A tehetséges Mr. Ripley (The Talented Mr. Ripley), 1999
Azúrkék háttér, tengerészminta, fénylő vöröses motívumok és a tökéletes retro sziluett: ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy Gwyneth Paltrow bikinije a legirigylésreméltóbb darabok közé kerüljön. A tökéletes megjelenésért hála az Oscar-nyertes jelmeztervezőnek, Gary Jones-nak és Ann Roth-nak.
The Beach, 2000
Brigitte Bardot vagy Angelina Jolie lesz a bikinikirálynő? A filmtörténet legemlékezetesebb fürdőruhái
Gyönyörű tengerparti helyek? Ebben a filmben megvan. Gyönyörű homokos strandok? Szintén. Gyönyörű kék bikini? Elmaradhatatlan. Egy ilyen felsorolás után nem csoda, ha Virginie Ledoyen alakítása is bekerül a felejthetetlen fürdőruhás jelenetek közé.
Anyádat is (Y Tu Mamá También), 2001
Lassú séta egy elszigetelt strandon törött lemezek között Mexikóban és egy tökéletes bikini. Az erotikától túlfűtott film egészen egyedi módon jeleníti meg a kamaszkori éretlenséget, rámutatva a hollywood-i ábrázolásmódok hatásvadász jellegére. Kritikusok szerint ezt a filmet tényleg megéri megnézni, nem csak a fürdőruhás jelenet miatt.
Lara Croft: Tomb Raider, 2001
Angelina Jolie bikinije a Tomb Raiderben talán nem is önmagában különleges, hanem ábrázolásmódjában: az akciódús jelenetekben lebegő kétrészes darab majdnem teljes mértékben hódol Ursula Andress a Dr. No-ban viselt fürdőruhájának.
James Bond: Halj meg máskor! (Die Another Day), 2002
Ha Angelina Jolie bikinije a majdnem tökéletes hódolat Ursula Andress fürdőruhája előtt, akkor a képen látható narancssárga darab már a klasszikus iránti teljes tisztelet. Vitathatatlan, hogy ez a darab kitűnően ötvözi a klasszikus formát a modern trenddel.
Sorsdöntő nyár (Blue Crush), 2002
Talán Jolie és Berry határozták meg azokat az elvárásokat, hogy hogy kell kinézni a strandokon nagy képernyőn. Kate Bosworth és partnerei, Michelle Rodriguez és Sanoe Lake azonban garantáltak emeltek a mércén. A színésznők karakterei ugyanis mind szörfös lányok, így a kisportolt megjelenés elengedhetetlen feltétele volt filmbeni megjelenésüknek Négy hónapon keresztül napi hét órán át edzettem és tanultam szörfözni. - nyilatkozta Bosworth, mikor arról kérdezték, hogy lendült formába a szerephez. A forgatásra 15 font izmot szedtem fel.
Charlie angyalai: Teljes gázzal (Charlie's Angels: Full Throttle), 2003
A film, amiben a 41 éves Demi Moore egy fekete horgolt bikiniben ellopta a jóval fiatalabb Cameron Diaztól a reflektorfényt. És még mondják, hogy a kor számít?
Uszoda (Swimming Pool), 2003
Brigitte Bardot vagy Angelina Jolie lesz a bikinikirálynő? A filmtörténet legemlékezetesebb fürdőruhái
A film egy rejtélyes íróról szól, aki Dél-Franciaországba vonul vissza feltöltődni és új ihletet meríteni. Ha mást nem is, sokak fantáziáját megihlette Ludivine Sagnier rózsaszín és fekete cikk-cakkos bikinije, ugyanis a kritika szerint ez a jelenet teszi fel a koronát a filmre.
A tenger vadjai (Into the Blue), 2005
Jessica Alba aranyozott, csíkos háromszögfazonú bikinije ma is nagy kedvencnek számítana a strandokon. Mind formájában, mind színeiben igazodik a mai trenedkhez.
Vágy és vezeklés (Atonement), 2007
Ebben a filmben életre kel a vintage fotózás Keira Knightley-val. Minden részletében a színésznő fürdőruhájától a fürdősapkáig, de még Knightley testtartása is, ahogy az ugródeszkánál várakozik, a 30-as évek képeit (például Horst P. Horst és George Hoyningen-Huene munkáit) idézi.
Lepattintva (Forgetting Sarah Marshall), 2008
Az biztos, hogy sokan nem fogják elfelejteni Sarah Marshall-t, pontosabban az őt játszó Kristen Bell-t rózsaszín fürdőruhájában. Ez az ízléses bikini szinte bármilyen bőrszínhez kitűnően passzol.
Forrás: elle.com
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Sárvári akciós ajánlatok

Merítsen erőt a természetből, a tavasz kirobbanó frissességéből Sárváron, ahol testközelben tapasztalhatja meg a természet energiáit. Az Ensana Thermal Sárvár ajánlatait most 15%-os SZÉP kártya kedvezménnyel foglalhatja le.Megnézem