Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Megújult Miskolcon a selyemréti strandfürdő

2013. 07. 02. 13:25

Fürdőzés
Befejeződött Miskolcon a belvároshoz közeli selyemréti strandfürdő újjáépítése, fejlesztése, bővítése, a beruházás csaknem egymilliárd forintba került. A létesítményt hétfőn Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármester adta át, a nagyközönség várhatóan a hétvégén veheti majd birtokba.
Az eredeti tervek szerint egy évvel ezelőtt már fürödhettek volna a miskolciak a megújult létesítményben, ám a város önkormányzatának tulajdonában lévő Miskolc Holding Zrt. tagvállalata, a Miskolci Turisztikai Kft. tavaly felbontotta azt a szerződést, amelyet a fürdő építésére kötöttek a kivitelezést közbeszerzésen elnyerő Hajdú-Ép Kft.-vel. Ezt azzal indokolta, hogy a cég nem tartotta be a szerződést, és ezzel veszélyeztette a város érdekeit. A munkát egy újabb közbeszerzésen két miskolci cég, az Adeptus-H Zrt. és az Orszak-Borsod Kft. konzorciuma nyerte el.
A most befejeződött projekt keretében a selyemréti strandfürdő területén - uniós forrásból és banki hitelből - megépült egy öt egységből álló termálvizes, feszített víztükrű, vízvisszaforgató és -szűrő rendszerű, összesen 1728 négyzetméter vízfelületű medencecsoport, újra lett dögönyöző, valamint épült egy 25 méteres úszómedence, egy csúszdamedence, egy élményelemekkel felszerelt gyermekmedence is spirál alakú gyerekcsúszdával, ülőmedence pezsgőággyal, pezsgőlevegő-buzgárral.
A hétfői hivatalos átadás után a helyszínen az MSZP három politikusa - Simon Gábor országgyűlési és önkormányzati képviselő, Varga László országgyűlési képviselő és Tompa Sándor önkormányzati képviselő - sajtótájékoztatón azt mondta: egy hányatott sorsú beruházás fejeződött most be, és a strandot a miskolciak lényegesen korábban használhatták volna.
Közlésük szerint míg Debrecen vagy Nyíregyháza a turisztikai célú fejlesztésekre kiírt pályázatokon sikeresen pályázik, milliárdokat nyer el, addig Miskolc ilyenekkel nem dicsekedhet. Megemlítették azt is: ez a fejlesztés még az előző, szocialista városvezetés idején kezdődött, a projektek ugyanakkor egymásra épülnek, ciklusokon át folytatódnak, "polgármester jöhet, mehet, de a városfejlesztésnek töretlenül folytatódnia kell".
A polgármesteri hivatal erre reagálva közleményt adott ki, amelyben egyebek mellett azt írták: "a miskolci MSZP-nek nincs sem erkölcsi, sem szakmai alapja kritikát megfogalmazni a jelenleg zajló beruházásokkal kapcsolatban". Hozzátették: a selyemréti strandfürdő átépítésének tervezése még 2007-ben kezdődött, 2010-ig azonban egy kapavágás sem történt annak érdekében, hogy ott családi élményfürdő legyen.
Turizmus.com
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...