Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Fürdőfelújítás, és új dunai átkelők Budapest új városfejlesztési koncepciójában

2013. 05. 08. 14:30

Fürdőzés
Már januárban megkezdődhet a Rudas Gyógyfürdő bővítése, a Dandár Gyógyfürdő, a Király Gyógyfürdő és a Palatinus Strandfürdő fejlesztésére már megvannak az engedélyek, a Gellért Gyógyfürdő és a Széchenyi Gyógyfürdő gépészeti fejlesztésének tervei pedig most készülnek. A Rác fürdő a főpolgármester szerint idén bizonyosan megnyílik.
Elkészült Budapest új, 2030-ig szóló, hosszú távú városfejlesztési koncepciója ? jelentette be Tarlós István főpolgármester 2013. május 6-án tartott sajtótájékoztatóján. A koncepció szerint a főváros 27 darab ? 50 millió euró feletti értékű ? nagyprojekttel készül a 2014 és 2020 közötti uniós támogatási időszakra. Az uniós forrásokat megcélzó fejlesztések műszaki, jogi, pénzügyi előkészítése már zajlik.
A nagyprojektek között szerepel a fővárosi gyógyfürdők komplex felújítása. A projekt 14 alprojektből áll, a tervek szerint 15 milliárd forintba kerül majd, és a 2014. január 1. és 2020. április 30. közé eső időszakban valósul meg. Már januárban megkezdődhet a Rudas Gyógyfürdő bővítése, a Dandár Gyógyfürdő, a Király Gyógyfürdő és a Palatinus Strandfürdő fejlesztésére már megvannak az engedélyek, a Gellért Gyógyfürdő és a Széchenyi Gyógyfürdő gépészeti fejlesztésének tervei pedig most készülnek. A Rác fürdő a főpolgármester szerint idén bizonyosan megnyílik.
A nagyprojektek között szerepel a Széchenyi Lánchíd és a Váralagút 14 milliárd forint értékű felújítása ? a megvalósítást a 2015-2017 közé eső időszakra tervezték be -, a Petőfi híd felújítása, új dunai átkelő létesítése a főváros területén, gyalogos és kerékpáros hidak létesítése a fővárosi szigetek és a Duna-partok között, a Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztése, valamint a belső városrészek átfogó rehabilitációja.
Még az idén júniusban átadják a közönségnek az új margitszigeti szökőkutat, valamint a felújított víztornyot és szabadtéri színpadot. A Margitszigetre egyébként 4-6 milliárdos, átfogó fejlesztési koncepció készül. A CET helyreállítása idén október 31-ig várható.
A főpolgármester hangsúlyozta: a városfejlesztési koncepció nem az előző városvezetés által jegyzett Podmaniczky-tervre (vagyis a 2003-ban elfogadott, és azóta hatályos városfejlesztési koncepcióra) épít. Az új koncepció elkészítését 2011-ben kezdeményezte a főpolgármester, a dokumentumot hamarosan tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. (A városfejlesztési koncepcióhoz kapcsolódik a Duna-menti területek fejlesztéséről szóló, nemrég elkészült tanulmányterv is.)
A két évvel ezelőtt elkészült Fehér Könyvhöz kapcsolódva a városvezetés hamarosan beszámol arról, hogy milyen eredményeket sikerült elérni a könyvben felsorolt kritikus ügyekben ? ide tartozik többek között a CET és a Rác fürdő ügye is.
Turizmus.com
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem