Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

E-Fit Tréning - Mintha sportolnánk...

2012. 01. 03. 19:45

Wellness
Fitnesskorszakban élünk. Talán az aerobic-kal kezdődött, amiről világsikerré válása után "arca", Jane Fonda bevallotta: akkor szenvedett a legjobban, amikor mindenki irigyelte varázslatos alakját. De nem a kemény edzés miatt - hanem mert éppen bulimiával küzdött.
Az aerobic már a múlté, azonban amiért megszületett - vagyis, hogy pótolja a XX. század eltunyult fogyasztói társadalmának mozgásigényét - ma is aktuális. Kétségtelen, hogy mozognunk kell, hiszen sokunknak valóban az jelenti a mindennapos testmozgást, ha bevásárolni megyünk. Bár legtöbben ma már a "közértbe" is autóval járunk.
Megszokhattuk, hogy szinte menetrendszerűen bukkannak fel az újabbnál újabb, korszakalkotó edzésmódszerek a fitnesspiacon, amelyek - legalábbis öndefiníciójuk szerint - forradalmasítják az alakformálást. Azonban kicsit sok(k) volt, mikor az egyik legtrendibb mai edzésmódszer szlogenjével találkoztam.
"Mintha sportolna!"
Elektro fitness. Ízlelgessük a kifejezést... Ez valami olyasmi lehet mint az electic boogie? Nem. Rövidítése is van. E-fit. Akkor valószínűleg amerikai. Nem tehetek róla, de a kaliforniai módszerekről nekem mindig Woody Allen egyik aranyköpése jut eszembe. Valahogy úgy hangzik, hogy kezelj fenntartással minden módszert, ami több ezer évesnek mondja magát, és Kaliforniából származik. Ám az elektro fitness sokkal inkább mintha a jövőből érkezett volna hozzánk.
A módszer marketing kommunikációja mintha egy science fiction bevezetése lenne... "A 21. században vagyunk, az emberek többsége túlsúly problémákkal, kötőszöveti rendellenességekkel (mint pl. cellulit, stria, kötőszövet megereszkedés) küzd. Sok az izomsorvadásos megbetegedés. Idő vagy energia hiányában kevésbé figyelünk oda az egészséges táplálkozásra és a testmozgásra. Egy hosszú és fárasztó munkanap után sokszor csupán arra vágyunk, hogy lefeküdhessünk és kikapcsoljunk. Ilyenkor a testmozgás gyakran még csak gondolati szinten sem merül fel." Lehet, hogy már valóban a jövőben élünk?
Ha pedig szembesülünk vele mi is az az e-fit - egyenesen a Mátrixban, vagy a Szép új világban érezhetjük magunkat.
Alapja: az EMS-technológia

A sci-fi zubbonyok akár totális humbugnak is tűnhetnek, ám a módszer - még ha a sporthoz nincs is sok köze - nem mai keletű. A fizioterápiában és a szépségiparban egyaránt alkalmazott elektromos impulzusokon alapul. Ezek az ingeráramnak vagy galvánáramnak nevezett impulzusok egy-egy célzott hatás kiváltására alkalmasak. Előnyük, hogy a gyógyszerek mellékhatásai nélkül segítik az izmok és kötőszövetek regenerálódását, fejlődését.
Azért ez a ruci nem kicsit mátrixos. Nagyon az űrkorszakra asszociálok róla, ahol az emberek már csak gépekre kötve vegetálnak, nélkülük életképtelenek. Vagy ez már a jelen? Azért a módszer hangzatos szlogenjei mindenképp csalókák... Active Life in active body? Hiszen a sport, a lendület, a mozgás élményét itt már csupán egy AHA-érzés formájában élhetjük át... Az elektromos stimulációk hatására az izmok összehúzódnak és elernyednek, majd ismét összehúzódnak és elernyednek - mintha sportolnánk.
Hradszki Róbert, Termalfurdo.net szerkesztő
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem